Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Recensionsvärme III

Såhär skriver Bibliotekstjänst-lektören Katarina Kristoffersson om Värma en liten:

”I den här lilla boken har man samlat projekt som passar de riktigt små barnen, från nyfödda till några år gamla. Många olika personer, alla entusiastiska handarbetare, bidrar med sina mönster och har fått modellerna uppkallade efter sig. Små sockor, vantar, mössor och flera tröjor kan man hitta beskrivningar till. Varvat med mönstren finns invävt berättelser om hur stickkollektiv i västvärlden engagerat sig i biståndsarbete vilket resulterat i mängder av värmande plagg som kommit små barn till glädje. Modellerna är av olika svårighetsgrad och beskrivningarna är lätta att följa. Här kan nybörjaren hitta ett första projekt men även en van stickerska kan säkert hitta något att ta sig an.”

En liten kommentar: boken inleds med ett indiskt stickkollektiv!

Och om Restvärme:

”… några mindre projekt där man kan använda sig av de restgarner som brukar finnas i en handarbetares ägor. Några varianter av stickade sockor, några enkla mössor, halsdukar och sjalar finns beskrivna, liksom pulsvärmare, som är något av det enklaste man kan ta sig an som nybörjare. För den som hellre vill använda virknålen ges exempel på rosor, stjärnor och andra dekorationer, bl.a. små påskliljor. Liksom [i] de övriga böckerna i serien finns berättelser om personer som engagerat sig i handarbete för att bidra med något vackert eller värmande till behövande, här hemma i Sverige eller i andra länder. Foton och beskrivningar, liksom de vägledande texterna, gör den här lilla samlingen av handarbetsbeskrivningar lite speciell och skapar en förståelse för handarbetets, solidaritetens och umgängets betydelse.”

Och bloggaren Matmamman skriver om Tillsammansmat:

”En helt underbar bok om matens betydelse för gemenskap och samvaro, och med recept som får det att vattnas i munnen. Enkla råvaror och lätt att laga är mottot, och boken är full av vackra bilder. Tillsammansmat är verkligen en bok jag rekommenderar!”