Rebeckas ingefärskola

Rebecka i Göteborg kokar ingefärskola och bjuder på receptet. Påsarna är gjorda av kasserade notkopior och passar fint till julgodis, antingen inslaget i smörpapper eller portionerat i små plastpåsar (annars blir det genast fettfläckar på utsidan). Gunilla har dekorerat de färdiga påsarna med figurer från ett helt annat sammanhang.

Godispåsar.

100 g smör
2 dl strösocker
1 dl sirap (helst ljus)
4 msk vetemjöl
minst 2 msk riven färsk ingefära

Blanda alla ingredienser utom ingefäran i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp. Koka i ungefär fem minuter och lägg i ingefäran. Låt koka en minut till. Häll upp smeten på oljat bakplåtspapper och låt den stelna. Klipp till lagom stora kolabitar.

***

Såhär gör man en påse:

Limma med limstift ihop ett A4-ark till en cylinder (kortsidorna ska alltså mötas). Platta till den två gånger med lite förskjutning så att basen blir en rektangel istället. Klipp en bit uppåt i alla vikningarna i ena ändan — så långt att de båda smalare flikarna blir kvadrater. Stryk lim på utsidan av dem och vik dem inåt så att de bildar första lagret av påsens botten. Stryk lim på utsidan av den ena större fliken och vik in den till ett andra lager. Vik till slut in också den andra större fliken.

Fyll påsen med godis eller annan present, vik ner överkanten och förslut med klistermärke, häftklammer eller hålslag + presentsnöre.

1 reaktion på ”Rebeckas ingefärskola”

  1. Kan det funka med torkad ingefära på burk också?

    Svar till Jennifer:
    Självklart! Jag har bytt ut malen ingefära mot samma mängd riven färsk i kakbak. Du kan ju prova och se om du tycker att det blir lagom mycket smak!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.