Pernillapaj

När Pernilla skrev häromdagen att hon hade ätit rabarber- och jordgubbspaj frågade jag hur hon hade gjort den. Här är hennes smulpajsrecept — proportionerna mellan rabarber och jordgubbar får man alltså tänka ut själv. Eller också bestäms de helt enkelt av vad man har lyckats få tag på! Frysta jordgubbar och frysta rabarberbitar går bra att använda. Jag gissar att vaniljglass är väldigt gott till.

Fler pajfavoritrecept finns förstås i nästan alla receptböckerna i Kyrkkaffe-serien, och särskilt i Perfekta pajer som kom ut i våras. Den innehåller i själva verket inget annat.

Ugn: 180 grader

smuldeg:
100 g smör
1/2 krm salt
1–2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
3/4 dl socker

4–5 dl frukt eller bär
2–3 msk socker
2 tsk potatismjöl

Blanda ingredienserna till degen. Lägg bär och/eller frukt i en smord ugnsfast form, strö socker och potatismjöl över och fördela pajdegen ovanpå. Ställ in pajen i 180 graders ugnsvärme och grädda tills den har fått fin färg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.