Banan-choklad-brödpudding

Viktig ingrediens. Foto: Magnus Aronson

I Fester med rester finns det flera recept på brödpudding, en rätt som har ett prosaiskt namn och som kan bli precis hur god som helst. Men det här kom vi aldrig på! Bananer (gärna ordentligt mogna) och choklad — det måste bli något alldeles särskilt. Och man kan tänka sig att när en matjournalist på The Guardian rekommenderar det, då får det ett visst genomslag. Det finns verkligen inga skäl att slänga bröd om felet bara är att det har blivit lite torrt.

2 reaktioner på ”Banan-choklad-brödpudding”

  1. Något som också är gudomligt gott är banan sockerkaka! Än så länge har ingen inte tyckt om den utan alla vill bara ha mera *S*

    Man tar ett vanligt sockerkaksrecept och mosar i en mogen banan och sedan 2 msk vaniljsocker. Använder man ren vanilj tar man 1 msk.

    Det blir så gott!

    Trevlig helg!
    Henrietta

    Svar till Henrietta:
    Det låter jättegott — tack för tipset!

  2. Pingback: Brödpudding med bär | Kyrkkaffe

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *