Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ramslökspesto, ett riktigt recept

Av Posted on Inga taggar 0

Är det så att ramslök håller på att bli ett kantarellfenomen — alltså att de som hittar den inte vill tala om för andra var den finns?

Förra helgen gick jag till en matbutik där jag inte brukar handla. Där finns det en särskild hylla för frukt och grönsaker som har sorterats bort och fått sänkt pris, och där hittade jag flera 50-gramsaskar med ramslök — så nu har jag gjort pesto igen, och nu har jag ett recept!

Hade jag haft en chans att plocka dem i naturen skulle jag förstås ha gjort det, men jag är så glad att jag fick en chans att rädda dem från att bli slängda i matbutiken istället.

Det är inte alls så noga med proportionerna i receptet egentligen, men den som vill kan använda dem. Det blev i vanlig ordning hur gott som helst, och det är ju inte min förtjänst utan de fantastiska ramslöksbladens.

50 g ramslök (väg den först, skölj den sedan)
2½ dl rostade solrosfrön
2½ dl rapsolja
½ dl Bjäst-flingor
salt

Lägg allt i en matberedare eller en skål och kör det till en slät massa med matberedarens kniv eller med mixerstav. Smaka av med salt. Vill du ha den lösare kan du använda lite mer olja eller faktiskt vatten — vattnet kommer att ändra färgen på peston och göra den ljusare grön, och det är också vackert.