Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kanske en idé

Förra veckans lilla experiment, stickat framför A United Kingdom: en dopdräkt med stickat ok (som jag verkligen har stickat) och sydd nederdel (som jag inte har sytt än — det är en vit T-shirt som ligger där och låtsas).

Min tanke är att den kan vara ett fint samarbetsprojekt i en familj eller en församling och att man kan använda tyg som har varit något annat (finduk? lakan? brudklänning?) nertill.

Och finns det gamla vita spetsar så kan man använda dem. Är det ett fint överlakan med spets använder man såklart överkanten som nederkant.

En poäng är såklart att där passformen är viktig och sömnaden skulle ha blivit lite pillig slipper man sy, och där stickningen skulle ha blivit tidskrävande använder man tyg och syr med bara raka sömmar istället. Och så tycker jag dessutom att den här sortens materialblandning är vacker.

En annan poäng är att oket är mer elastiskt än ett sytt, så dräkten är enklare att ta på och kanske också lite skönare att ha på. Och aningen mer flexibel i storleken än dopdräkter sydda helt i vävt tyg.

Vad tror ni?