Ganska lika

De här båda har äntligen fått trådarna fästa och knappar isydda!

Den bruna, stickad i två likadana nystan som uppenbarligen kom från olika färgbad, är en Koftan Toftanäs (eller för all del en Två trådändars lilla kofta med resårkanter) och med de slätstickade partierna vända med baksidan ut. Det är inte helt och hållet en ut-och-in-kofta, för raglanränderna har rätsidan ut. Jag har ännu inte kommit på hur man gör för att proportionerna ska se bra ut när man stickar resårkant i halsen — den börjar precis som Två trådändars, så jag vet att den är lagom, men den ser ju lite trång ut eftersom den drar ihop sig. Hoppas att det inte hindrar några föräldrar från att klä sina barn i den.

Det bruna garnet är Kehräs Lauri precis som det turkosa — men vad jag inte märkte när jag köpte det, och inte heller när jag stickade i min ganska mörka lägenhet, var att de två bruna nystanen hade olika mycket brunt i sig. Antagligen kom de från olika färgbad. Så det syns en tydlig skarv på koftan. TÅTIT, som en femåring jag känner skulle ha uttryckt det.

Den turkosa är lite, lite mer avancerad. På framstyckena och bakstycket är slätstickningen som vanligt, och på ärmarna är den vänd med avigsidan ut. Jag tyckte att det var en rolig idé, men ökningarna beter sig lite olika och syns mer än när det bara är slätstickning.

Egentligen hade det kanske varit bättre att ha avigsidan ut på framstyckena och bakstycket, för den virkade ”ärmsömmen” blir mycket mer iögonenfallande på ärmar med avigsidan ut. Någon gång måste jag väl prova nu när jag har tänkt tanken …

Hursomhelst, här är de, och nu måste jag bestämma om det är värt att lägga tid på att skriva beskrivning. Vad tycker ni?