Easy Peasy Beanie i Svenska Journalen

I aprilnumret av Svenska Journalen finns beskrivningen till Easy Peasy Beanie med! Det är en modell som Jannice Schneeberger, grundare av babypaketsorganisationen Knit One 2 Save One, gav mig lov att översätta och publicera här på bloggen och i boken Värma en liten.

De båda fantastiska nyfödda fick varsin mössa ur den sändning som Marita Hasselberg från Borås hade med sig när hon åkte för att volontärarbeta på Nkinga Hospital i Tanzania. Skandinaviska Läkarbanken hade bett henne att leda en kurs i barnsjukvård på sjukhuset, och hon lämnade mössor på förlossningsavdelningen och delade också ut till de mammor och barn som hon träffade där. Marita har arbetat på Nkinga Hospital i flera omgångar — första gången hon kom dit var som praktikant. Nu är hon och hennes man missionärer och studerar swahili för fullt i Iringa.

I och med det här uppslaget i Svenska Journalen har Läkarmissionen (som ger ut magasinet) sällat sig till de biståndsorganisationer som gärna tar emot Easy Peasy Beanie för att dela ut på förlossningsavdelningar i olika länder, och man kan skicka mössor till deras kontor i Vällingby. Fint!

Här är adressen:
Läkarmissionen
Eva Nordenstam von Delwig
Siktgatan 8
162 88 Vällingby

Insamlingen pågår till slutet av juli!