Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sista dagen

Av Posted on Inga taggar 0
Tackar och vinkar hejdå. Magnus Aronson har tagit bilden.

Tackar och vinkar hejdå. Magnus Aronson har tagit bilden.

Hej kära Kyrkkaffebloggsläsare!

Idag ska jag skriva något som jag har funderat mycket på.

Idag är min sista dag på Libris.

Hur ska jag berätta det för alla er som har ställt upp så otroligt mycket för mig och för förlaget med er kunskap och era idéer och er tid och era garnkorgar?

Det är drygt tretton år sedan jag började som redaktör, och tre år senare kom Kyrkkaffe ut. Jag började alltså med den kanske efter ett och ett halvt år på tjänsten, och jag var osäker på det mesta och hade visserligen en känsla av att det var viktigt att dokumentera kyrkkaffetraditionen och inspirera till mer men inte precis någon aning om hur det skulle gå till.

Med den boken förändrades mitt arbete på många sätt.

För fyra år sedan sa Daniel, som var vår marknadschef då, att jag skulle börja blogga. Jag protesterade, tänkte att det inte skulle passa mig och att det bara skulle bli ytterligare ett dåligt samvete, men han sa att jag måste, och då sa jag att i så fall skulle jag skriva om kyrkkaffe och hjälpstickning.

En gång till hade jag ingen aning om vad det var jag hoppade ut i.

Alla kontakterna med er som har läst och hört av er på olika vis har betytt så otroligt mycket för mig och för de böcker som jag har arbetat med sedan dess. Jag har haft en plats där jag har kunnat ställa mina frågor och be om hjälp, och jag har fått så många fantastiska svar och så mycket uppmuntran och inspiration! Det gick ju att göra Kyrkkaffe utan Kyrkkaffebloggen, ja, till och med Kärlek, nål och tråd, men att ha den under arbetet med Fester med rester, Stickcafé, Sticka & skicka och nu de fyra böcker som jag har arbetat med under våren, det har gjort all skillnad i världen. Och arbetet med Värma liten-insamlingarna och de fem Sticka & skicka-insamlingarna hade ju varit helt omöjligt utan.

Nu kommer jag att vara utan uppkoppling i tre veckor, och bloggen kommer att fyllas på med lite som jag har förberett under tiden. Sedan är jag tillbaka och berättar lite om vad som händer fram till mitten av augusti, när de fyra nya böckerna kommer. Efter det kommer bloggen att ligga kvar orörd tills vidare så att ni som använder inspirationslistor och letar efter recept kan fortsätta ha den som resurs.

Men idag vill jag tacka alla er som har tagit hand om Kyrkkaffebloggen tillsammans med mig. Jag minns när Maja hörde av sig första gången för att hon hade hittat Femtimmarskoftan här. Jag tror att jag minns min första kontakt med Soili — det kan ha varit om Tågsockorna. Jag minns när Carol började skicka sina blessings, som alltid gör mig lika tacksam. Jag minns när Linda tackade ja till ett paket med kangas och ett designuppdrag. Jag minns nya namn som har dykt upp med alla sorters vänliga hälsningar. Jag minns en vårlördag i år när jag bad om hjälp med teststickning och fick 40 svar på en halvtimme eller så. Jag minns nog inte riktigt allt roligt som har hänt in i detalj, men jag kommer alltid att ha med mig känslan av er generositet och er påhittighet och er värme.

Fortsätt med det ni gör, allihop! Jag tror, nej jag vet, att ni behövs. Och jag hoppas att många talar om för er hur underbara ni är.

Ett stort tack och en stor kram som omfattar er alla!

Anna