Rädda en chokladkaka

Underbara vårbakelser. Foto: Maria Björnståhl
Underbara vårbakelser. Foto: Maria Björnståhl

Mia och Josefina och jag var hemma hos Heidi och Martin på inflyttningsfika för ett tag sedan — jag missade deras stora inflyttningsfest en vecka tidigare nämligen. Själv var jag pinsamt förutsägbar och hade böcker med mig, men Mia hade gjort en otroligt fin inflyttningspresent till dem. När vi kom var Martin ute i trädgården och arbetade, så det passade extra bra!

Nu hade Mia gjort de här bakelserna av helt perfekta chokladmuffins, men jag tänkte direkt att såhär kan man ju ta vara på en chokladkaka som har blivit lite för torr i ugnen eller stått en dag för länge eller blivit liggande i frysen eller gått sönder när den skulle upp ur formen. Eller muffins, såklart.

Idén är ganska enkel: smula det mesta av chokladkakan. Då ser den ut som jord, och det är själva utgångspunkten!

I botten på diskade minikrukor och minihinkar, lägg lite kakbotten och varva sedan kaksmulor och något som binder dem lite, till exempel chokladglasyr av Philadelphiaost. Överst ska det vara bara smulor. Och så daggmaskar och blommor och blad av mandelmassa eller sockermassa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.