Köp en klänning — var med och bygg upp ett samhälle

 

Omlottklänning klar! Foto: Linda Westermark
Omlottklänning klar! Foto: Birgitta Arnlund

Minns ni Lindas sykurs i Loki i början av året? Nu finns det alltså flera vuxna Lokibor som kan sy på symaskin, och alla har övat sig på ett enkelt och användbart plagg: en omlottklänning i barnstorlek. Den passar länge — en liten flicka kan knyta den tätare och ha den som lång klänning, och på en större flicka når den strax nedanför knäna.

De här klänningarna sydde Linda många av redan innan hon kom till Loki, och nu när hon var där mötte hon hela tiden flickor som hade fått dem vid någon av Birgittas utdelningar. Alla som syr och stickar och virkar vet vilken glädje det är att se att resultatet verkligen kommer till användning — så tänk när något som är sytt i Umeå har ”varit igång” i Kenya så länge att det ser ut att höra alldeles hemma där!

Tina i Falun håller just nu på med att sy klänningar, hon också. De ska hämtas lite senare i år när Birgittas man Kea kommer till Sverige på besök.

Men vi kan vara med och hjälpa till i Loki, allihop!

Med mamma på kurs. Foto: Linda Westermark
Med mamma på kurs. Foto: Birgitta Arnlund

Såhär går det till:

En klänning som sys på plats i Loki kostar 75 kronor.

Det räcker till tyg, lön till den sykurselev som syr — och lite till den fortsatta verksamheten i systugan.

Man kan välja om man vill beställa klänningen till någon här i Sverige (då tillkommer porto) eller om man vill att Birgitta ska ge den till någon flicka i Loki (då kan det hända att man får en bild när den är levererad).

Sätt in 75 kronor x så många klänningar du vill beställa på kontot 9022 2634 199 (Länsförsäkringar, de första fyra siffrorna är clearingnummer, kontoinnehavaren är Kjell-Erik Arnlund) och skriv ditt efternamn i meddelanderutan. Skriv samtidigt till birgitta.arnlund[at]gmail.com och berätta att du har satt in pengar till klänningsprojektet, så blir din gåva alldeles säkert till glädje för en flicka som får en klänning, en nybliven sömmerska eller skräddare som får en beställning och betalt för sitt arbete, och Loki som får behålla sin nya lilla företagsverksamhet!

3 reaktioner på ”Köp en klänning — var med och bygg upp ett samhälle”

  1. Anita Blomberg

    Vilken fantastiskt bra idé! Hoppas att klänningarna går åt som smör i solsken! Lycka till!

  2. Pingback: Klänningsrapport | Kyrkkaffe

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.