Inneställe

ANA Sop & Café. Foto: Birgitta Arnlund
ANA Shop & Café. Foto: Birgitta Arnlund

Dags för en liten rapport från Loki igen!

Först måste jag berätta att Linda har fått en liten leverans därifrån — väskor och smycken och mjuka elefanter — och att man kan beställa sådant från henne så länge lagret räcker och på det viset stödja syvarkstaden i samhället och Lindas elever.

Klänningar kan man fortfarande beställa, såklart, antingen för utdelning i Loki till flickor som behöver dem eller för leverans hit till Sverige. Läs om det här!

Bakom disken på ANA Shop & Café. Foto: Birgitta Arnlund
Bakom disken på ANA Shop & Café. Foto: Birgitta Arnlund

Dockprojektet fortsätter också — Birgitta levererade en docka häromdagen, och glädjen var lika stor som tidigare.

Och så nyheter från kvinnoprojektet ANA, som Birgitta har arbetat med i några år nu:

* Bageriet har fått ny inredning tack vare en basar i Mellringekyrkan i Örebro. Bagarna är mycket nöjda och kan arbeta ännu mer effektivt nu!

* Birgitta har ordnat en ekonomikurs med bland annat information om hur man öppnar och sköter ett bankkonto. Det är inte så många av ANA-deltagarna som har erfarenhet av sådant.

Banklektion. Foto: Birgitta Arnlund
Banklektion. Foto: Birgitta Arnlund

* ANA Shop & Café är öppet igen! Birgitta säger att det som var svårt när gruppen drev ANA Hotel (”hotel” i Kenya betyder inte automatiskt att det finns hotellrum att sova i utan kan lika gärna vara en del av namnet på en restaurang) har blivit till lärdomar som förhoppningsvis gör det enklare och bättre den här gången. På caféet kan man beställa sådant som ANA-bageriet har bakat, och shopens varor är bland annat smycken från smyckesverkstaden där en grupp kvinnor arbetar. Några av dem håller på att lära sig hur Birgitta har skött inköpen av pärlor och annat material så att de ska kunna ta över den delen av arbetet framöver. Pärlinköp görs i Nairobi och är ett riktigt äventyr!

Ny inredning i bageriet. Foto: Birgitta Arnlund
Ny inredning i bageriet. Foto: Birgitta Arnlund

* Framöver kommer läkare från Skandinaviska Läkarbanken/Rotarys Läkarbank att bemanna ett slags mobil hälsocentral i Loki. Det är något som Birgitta och Kea har arbetat för länge. Läkarna är volontärer som kommer till Kenya och arbetar gratis medan de tar ut semesterdagar eller annan ledighet hemma.

Många glada nyheter alltså! Och ni som vill engagera er mer konkret i någon del av Birgittas och Keas arbete, skriv till birgitta.arnlund[at]gmail.com. Enklast är att bli matkassefadder för utsatta barnfamiljer eller skolfadder för barn vars föräldrar inte kan betala skolavgiften.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.