Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hela familjens bönbok

Av Posted on Inga taggar 0
Susie Pooles och Maria Mannbergs omslag.

Susie Pooles och Maria Mannbergs omslag.

Det här är veckan när allt ska bli klart — och en av de sista böckerna på min lista är Hela familjens bönbok, som blir ett slags lillebror till Hela familjens psalmbok och samtidigt förhoppningsvis en bok som många vill ge som doppresent och barnvälsignelsepresent, en bok som församlingar kan ge till familjerna i öppna förskolan och i föräldrasamtalsgrupper och kanske något att ge från församlingen vid dopsamtalet, dopet eller ett dopuppföljningssamtal. Ja, det är vad jag hoppas!

Susie Poole är med den här gången också, och Maria Mannberg, förstås. En glädje att få arbeta med dem igen!

Att leta och välja och sätta ihop bönerna har varit ett alldeles eget sorts projekt — jag har gått igenom ganska många andaktsböcker, både samlingar av äldre böner och alldeles nyskrivna, till exempel Inga-Lina Lindqvists Hej Gud? Är du där?, som Libris gav ut för några år sedan. Det är spännande med alla olika temperament och sätt att uttrycka viktiga saker — och med alla viktiga saker som behöver uttryckas.

Om allt går som det ska kommer Hela familjens bönbok ut i augusti, det vill säga ungefär samtidigt som receptböckerna och Garnglädje. Ett tips till alla er som möter barn och barnfamiljer hela tiden eller då och då!