Räddningsaktion

Trasig vante.
Trasig vante.

Under en intensivt pågående hustömning (mina föräldrar flyttar efter 28 år i en stor prästgård) dyker det upp ett och annat.

När jag fick syn på de här naturvita vantarna förstod jag direkt att de borde slängas — och att jag inte ville veta vem som hade varit och ätit på dem och gjort så väldigt många hål.

Men det är ju också någon som har lagt ner minst ett par timmar på att sticka dem. Och även om det antagligen inte är någon som jag känner, fast det skulle det också kunna vara, så var det plötsligt omöjligt att inte visa dem och dess upphovskvinna (eller möjligen upphovsman) lite respekt genom att försöka laga dem så att de kan få komma till användning igen.

Påbörjat lagningsprojekt. (Det här är den andra vanten, så hålen sitter på andra ställen.)
Påbörjat lagningsprojekt. (Det här är den andra vanten, så hålen sitter på andra ställen.)

Jag funderade i ett par veckor och bestämde mig sedan för att inte försöka laga dem på något osynligt vis — det skulle ändå inte ha blivit osynligt eftersom de är trasiga på så många ställen — utan att i möjligaste mån göra runda stoppningar med kronblad runt i ett flerfärgat blått garn. Båda vantarna kommer att få MÅNGA blommor.

Vad tror ni om det?

Jessica har lanserat en alldeles underbar utmaning som hon kallar ”Återbruk för värme”. Där finns mycket inspiration för alla som vill vara med och göra något för utsatta människor och samtidigt ta vara på material som redan finns. Jag skickar med de här vantarna dit!

3 reaktioner på ”Räddningsaktion”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.