1776 — och Internationella flickdagen

Hjärtflod i Holsbybrunn. Foto: Erikshjälpen
Hjärtflod i Holsbybrunn. Foto: Erikshjälpen

Det kom en siffra från Louise på Erikshjälpen för en stund sedan. Och nu kom det en bild. Den måste ju alla få se direkt!

1776 hjärtan blev det när posten var öppnad i morse. Fint eller hur?

De kommer alltså att bli Erikshjälpens julkort i år och säljas för 50 kronor styck. Julkortspengarna gör till kampanjen ”Barns skydd” — till hälso- och utbildningsinsatser för barnen på soptippen i Bhalswa utanför New Delhi, till utsatta barn i Kambodja, till barn och unga i Moldavien …

Idag är det Internationella flickdagen, och trots att inte Denis Mukwege fick Nobels fredspris så hoppas jag att det faktum att så många har nämnt hans namn nu gör att situationen i DR Kongo blir mer uppmärksammad nu och att flickor där ska kunna få växa upp utan att ständigt vara rädda för att bli misshandlade och kanske dödade i våldtäktsterrorn där.

Den här veckan har jag tittat flera gånger på den här lilla filmsnutten, en sång ur musikalen Matilda som bygger på Roald Dahls bok om en flicka som vägrar att ge upp. Just i den här sången, som har spelats in vid en gala, sjunger de fyra flickorna som alternerar i huvudrollen tillsammans:

Hurra för alla modiga flickor!

1 reaktion på ”1776 — och Internationella flickdagen”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.