Vart man kan skicka

”Snuttis” från Tina i Falun till Ge lite tröst.

Det händer att jag tänker att nu har jag överinformerat till den grad att alla måste vara helt utmattade.

Men så kommer ett sådant här meddelande, och då tänker jag att det är nog alltid bra att berätta mer och igen ändå:

Hej!

Jag har läst boken Värma en liten och undrar hur man kan få adresser så att man kan skicka stickade grejer. Har själv stickat små tröjor som kan passa till barn, och filtar.

Vart kan jag skicka dessa?

Med vänliga hälsningar,

Eva

Fyra adresser tänkte jag direkt på när jag läste Evas fråga — tre till ”exportinsamlingar” och en ”inhemsk”.

Filtarna tror jag att ThereseGe lite tröst tar emot med stor glädje. Hon tar emot handgjorda mjuka djur, ”snuttisar”, filtar och napphållare till Lillängen, ett tillfälligt hem för barn vars föräldrar inte klarar att ta hand om dem. Där behövs det mycket tröst, av många olika orsaker! Vill man fylla på paketet till dem kan man skicka med nappar och babytandborstar också. Skriv till Therese så skickar hon sin adress!

Värma liten. Dagen, PMU och Libris förra sommaren. Det blev över 7000 mössor och ungefär 2000 andra plagg till Panzisjukhuset!

Pingstkyrkornas biståndsorganisation PMU tar emot babykläder och delar ut dem på olika ställen i världen där de verkligen behövs, till exempel på Panzisjukhuset i Kongo. Här är adressen:

PMU/Vårgårda Biståndscenter
Skattegårdsgatan 1
447 35 Vårgårda

Det var till PMU och Panzisjukhuset vi samlade babymössor och babykläder i Värma liten-insamlingen förra sommaren. Under sommarmånaderna hann det bli över 7000 mössor och ungefär 2000 andra plagg (filtar medräknade), och många av dem som var med då har fortsatt att arbeta åt PMU, till exempel Maja och de andra på Kongo-stickcaféet i Arvika.

PMU har en massa informationsmaterial som passar bra att visa på stickcaféer och hjälpstickarträffar, till exempel filmer om arbetet på Panzisjukhuset.

Sukuta — Libris och Slättmissionens Hjälpande Hand. I somras, men SHH tar gärna emot babysaker i fortsättningen också.

Slättmissionens Hjälpande Hand är en mycket mindre organisation, men också den arbetar på olika håll i världen. Nu i sommar har vi samlat in babysaker till sjukhuset i Sukuta i Gambia. Den containern skickas iväg nu i dagarna.

I höst kommer det att behövas bland annat vantar, sockor, mössor och halsdukar till hjälpsändningar österut. Barnkläder i alla storlekar, särskilt vinterkläder, är mycket välkomna!

Här är adressen:

Slättmissionens Hjälpande Hand
Stenum Romlycke
532 94 Skara

Sticka och skicka. Libris, Hemmets Journal och Erikshjälpen. Pågår nu!

Och sist men just nu extra aktuellt: Erikshjälpen tar också emot babysaker. Man kan lämna in det man har tillverkat till Erikshjälpens Second Hand där man bor — då säljs sakerna och blir till pengar som blir till bistånd på olika sätt och på olika håll i världen. Och man kan posta dem till Human Bridge — då åker själva sakerna ut i världen.

Just nu samlar, som många av er vet, Erikshjälpen in babysaker tillsammans med Hemmets Journal och Libris för att de nyfödda i området runt Mpongwe i Zambia ska få en bra start i livet. Läs om insamlingen här och här, till exempel!

Här är adressen:

Sticka och skicka
Human Bridge
570 15 HOLSBYBRUNN

Så, Eva, hoppas att du vill vara med på något av detta med dina fina saker! Skriv gärna och berätta om vad du valde och vad du skickar!

Uppdatering:

Agneta har hört av sig och berättat om sin hjälpstickargrupp som träffas i Marieborgskyrkan i Västervik och kallar sig för Biståndsgruppen. De tar gärna emot tröjor (olika sorter går bra, såklart!), filtar, mössor och andra barnkläder och förmedlar dem vidare till barn som behöver dem. Här är adressen så att ni som vill kan skicka (eller, om ni bor i närheten, lämna in):

Marieborgskyrkan
Biståndsgruppen
Ängalundsgatan 8
593 35 Västervik

Och Linda har startat ett projekt som hon kallar Björnkramar — läs mer om det här!

Theres i Uppsala tar emot sydda, mjuka babykläder i prematurstorlekar och förmedlar dem till neonatalavdelningen på Akademiska sjukhuset. Läs mer om det här!

Hjärtekatten fortsätter att samla in virkade katter till hjärtsjuka barn och andra mjuka djur till deras syskon — läs om det här!

Babydjungeln samlar in virkade bläckfiskar till neonatalavdelningar på olika håll  i Sverige — läs om det här!

5 reaktioner på ”Vart man kan skicka”

  1. Marianne Fröding

    Hej!
    Skulle vilja ge en eloge till Ann-Margret Barse i Väse som gör ett enormt arbete med insamling till barn i Ukraina.
    Vi lämnar garn via vårt stickcafe till deras ” tanter” om stickar till barn på barnhem och barnfängelser i Ukraina och Lettland. Tänk så nära det är och ända så främmande för oss.

    Läs mer här: https://stickstammanivarmland.blogspot.se/2012/06/insamling-av-garn.html
    De tar gärna mot vidrag i form av garn,prylar, kläder mm.

    Svar till Marianne:
    Tack för tipset!

  2. Hej hopp,
    nu har jag lyckats få iväg min första lilla sändning till Sticka och Skicka. Tänk att man inte tröttnar på att sticka dessa små mössor. Tror nästan jag kan sticka dem i sömnen numera. Jag kan i alla fall sticka i kolmörkret i bilen på väg till jobbet på mornarna. Ja jisses så man är…….

    Svar till Bibbi:
    Fantastiskt så du är, skulle jag vilja säga!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.