Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Päronkaka på Pilgrimscentrum

Av Posted on Inga taggar 0

Päronkaka på Pilgrimscentrum i Vadstena.

Idag delar Kyrkkaffebloggen och Pilgrimslivetbloggen på fikat — för den här kakan serverades på Pilgrimscentrum i Vadstena i förra veckan! Och blev uppskattad av den grupp med blandade församlingsmänniskor som var där på planeringsmöte. Mycket uppskattad!

Den som inte har päron kan baka kakan med äpplen, plommon eller nektariner, till exempel, och eftersom den inte ska bli så hög och eftersom den äts med sked går det bra att baka den på glutenfritt mjöl om man vill.

en ganska platt mjuk kaka
Ugn: 175 grader, ca 30 minuter

100 g smör
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2–4 päron (kanske 6 om de är riktigt små)
2 ägg

till formen:
smör
kokos

ovanpå:
florsocker

Smält smöret och låt det svalna.
Blanda alla torra ingredienser. Skär päronen i klyftor.
Rör ihop smöret, de torra ingredienserna och äggen och rör till en jämn smet.
Smörj en form med löstagbar kant och strö kokos i den. Häll smeten i den och stick ner päronklyftorna.
Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme i 30–35 minuter.
Pudra den med florsocker när den har svalnat lite.