Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Lyxsmulgodis

Lyxsmulgodis.

Häromdagen skulle jag göra ett slags kakbitar som består av bland annat en mjuk kakbotten och som ska doppas i choklad. När man väl har fått lite snits på doppandet och lyckas doppa bara de kanter som ska doppas blir det ganska fint, det måste jag säga — men jag blev mer och mer irriterad på alla smulor som hamnade i den smälta chokladen och liksom förstörde den, hur mycket jag än försökte eliminera dem.

Efter en stund bestämde jag mig för att göra något gott av det irriterande.

Och vips — ett sätt att ta vara på kanter från nästan vilken långpannekaka som helst, oavsett om originalrutorna ska doppas eller inte!

Den choklad som jag använde är en av Icas mörka Fair trade-kakor.

Om du doppar originalkakan i choklad, ta då och då bort smulorna med en sked och klicka ner dem i en annan djup tallrik. När allt är klart, ställ den tallriken över vattenbadet, skrapa ner det sista av chokladen från doppningsskålen och lägg eventuellt några extra bitar att smälta.

Om du har gjort en vanlig kaka, smält bara choklad i en skål.

Bryt kakans kanter i små bitar och lägg dem i skålen, så mycket som går ner. Rör om så att allt blir täckt av choklad. Lägg gärna till några hela mandlar eller något annat gott också (det passade bra med hela mandlar i den här sorten eftersom den har mandelbotten och marsipanlock — och eftersom skalade mandlar plötsligt betraktades som osäljbara i affären och kostade nästan ingenting bara för att glöggsäsongen är slut). Skeda upp blandningen till små toppar på bakplåtspapper och ställ dem att stelna i kylskåpet. Lyxigt godis av det som blev över!