Utlottning: Ullgarn från Viby

Nu är de på väg!

Inför boksläppet nästa vecka, när Värma en liten — stickat och virkat för världens bebisar och Restvärme — stickat och virkat av det som blev över kommer från tryckeriet, är det väl lämpligt att fira lite extra? Det har varit ett väldigt pysslande och räknande och skickande av paket fram och tillbaka, och jag har fått bilder från Zimbabwe och England och New York och Nepal och Sierra Leone, och Petra och Soili och Sunna och Jennifer och många andra har läst korrektur på sina mönster och fått tjuvtitta på andras också. För att inte tala om den stora provstickningen av Femtimmarskoftan

Vad passar bättre att fira med än en garnutlottning?

Ena vinsten -- två hekto vitt.

Bland utställarna i Viby församlingshem under den hälsovecka som avslutades förra helgen (och där bland andra Lotta Gray medverkade) fanns Stina med ett helt bord fyllt av fårskinn och garn från familjens egen gård. Så där köpte jag fyra härvor på ungefär ett hekto var. Det gick inte att låta bli.

Andra vinsten -- två hekto grått.

Viby är annars mest känt för ägg, MASSOR av ägg, men det finns många gårdar i socknen och i närheten, och på utställningen var det flera gårdsbutikägare som deltog med sina saker.

Det blir två vinster, en grå och en vit — fårens egna färger, för Stina har två olika sorter.

Var med och tävla genom att skriva i kommentarfältet här på bloggen eller på Facebook, eller (om du inte vill synas) genom att skicka ett meddelande till anna.braw[at]libris.se. Vill du låna bilder härifrån för att berätta på din egen blogg om utlottningen så varsågod!

Stina skickar med en beskrivning på en spetshalsduk som hennes granne har designat och lärt Stina att sticka.

Utlottningen pågår fram till den 31 mars!

105 reaktioner på ”Utlottning: Ullgarn från Viby”

  1. För dessa vackra ullgarner skull skriver jag gärna en kommentar och hoppas att turen står mig bi! (Och turen att få tips om bra böcker har jag ju redan haft…! 🙂 Tack!)

  2. Viby som i Viby utanför Kristianstad? I så fall har jag sjungit i ungdomskören där. Är det en merit? Om det inte är samma Viby, så verkar de ha väldigt mysigt även i detta Viby i alla fall!

    1. Kyrkkaffe-Anna

      Viby mellan Hallsberg och Laxå är det här — ett fantastiskt ställe där jag har lånat prästgårdsköket flera gånger för fotografering till böcker! Men då borde man alltså åka till skånska Viby också?

  3. Marchen Adébo

    Jag är också gerne med i tävlingen – som pensionär har man jo mera tid
    eller hur? Sticklusten finns i alla fall

  4. Hej Anna, vad spännande det blir med de nya böckerna! Jag vill vara med i utlottningen också. 🙂

  5. Gundla Johnson

    Gärna med på utlottningen.
    Tröst för garnsamlare:Garn är billigare och roligare än psykoterapi
    Garn tillfredställer DIN längtan efter skönhet och inspiration, åtminstone fyra gånger; när Du köper det, när Du tittar på det, när Du stickar eller
    virkar av det och när Du använder den fantastiska sak det blev till sist

  6. Jag vill gärna vara med och tävla! Böckerna verkar jättefina, hade inte hört talas om dem tidigare men hittade hit via Petras blogg.

  7. Grattis till nya fina böcker.
    Då garnet tydligen kommer från mina gamla hemtrakter vill jag givetvis vara med och chansa på att lyckan är på min sida. 🙂

  8. Klart man vill vara med när det gäller garn. Kommer precis från vår församlings stickcafé. Vi var 26 damer ikväll.

  9. Det här är ju en klockren utlottning för mig! Jag bor i Viby, fast i Skånes Viby, och vi är också kända för våra gårdsbutiker (faktiskt 2 stycken i denna lilla by!) och ägg! Och dessutom så är mitt absoluta favoritrecept i hela världen från kyrkkaffe, åt en bulle ikväll senast 🙂 O brödglädje älskar jag! Det är den enda receptbok förutom min bas-kokbok som jag har införskaffat. Och så är jag garnoman. Att få lite Viby-garn till Skånes Viby skulle inte vara helt fel! Jag håller tummarna! Mvh Maja / Fiff

  10. Vilken trevlig sida! En överraskning att den fanns! Har nämligen läst alla böckerna ni gett ut samt har flera av dem bl.a. Brödglädje och Långpannans lov. Jättebra!!
    Sticka älskar jag också att göra och dessa härvor garn ser ju jättehärliga ut, så jag vill väldigt gärna vara med i utlottningen!

  11. Trevliga böcker. Jag har just skickat efter de två nya böckerna ”Restvärme” och ”Värma en liten”. ”Värma varandra” har jag redan, ”Kärlek, nål och tråd” och ”Kyrkkaffe”.
    Jag tycker om böckerna med blandningen av berättelser, levnadsöden, recept/mönster och alla små citat.

    Garnet: ja, jag vill vara med i utlottningen.

  12. Maria Rudolfsson

    Ja kära någon visst vill man var med i den utlottningen, men jag ska också kolla efter böckerna i bokhandeln framöver. Ser fina ut

    Maria

  13. Trevligt att se Stinas ullgarn, 2 hg grått blir en lååång halsduk eller 2 st lagomlånga. Jag provade till dottern i julas. Men garn går alltid åt mer.
    Så jag deltar gärna i utlottningen.

  14. Lotta Bylund

    Ja o ja, jag vill gärna vara med i den fina utlottningen. Vilka jättefina böcker. De ska jag skicka efter. Jättespännande att få kika i dem

  15. hej jag vill gärna vara med de böckerna verkar vara bra jag har den första värma varandra och den är jättebra kram maria

  16. Helene Gustfsson

    Så härligt med garner och dessa vackra bäcker. Det är mycket trevliga böcker i serien sen tidigare så jag vill gärna vara med i utlottningen!

  17. Gundla Johnson

    Garnköp är billigare och roligare än psykoterapi.
    Garn tillfredsställer Din längtan efter skönhet och
    inspiration, åtminstone fyra gånger; när Du köper det
    när Du tittar på det, när Du stickar eller virkar av det och när Du
    använder den fantastiska sak det blev till sist.

  18. Paula Nicander

    Vem kan motstå en utlottning av underbara garner? Inte jag..
    Självklart vill jag vara med och hoppas på tur!

    Böckerna såg också spännande ut!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.