Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Utlottning: Ullgarn från Viby

Nu är de på väg!

Inför boksläppet nästa vecka, när Värma en liten — stickat och virkat för världens bebisar och Restvärme — stickat och virkat av det som blev över kommer från tryckeriet, är det väl lämpligt att fira lite extra? Det har varit ett väldigt pysslande och räknande och skickande av paket fram och tillbaka, och jag har fått bilder från Zimbabwe och England och New York och Nepal och Sierra Leone, och Petra och Soili och Sunna och Jennifer och många andra har läst korrektur på sina mönster och fått tjuvtitta på andras också. För att inte tala om den stora provstickningen av Femtimmarskoftan

Vad passar bättre att fira med än en garnutlottning?

Ena vinsten -- två hekto vitt.

Bland utställarna i Viby församlingshem under den hälsovecka som avslutades förra helgen (och där bland andra Lotta Gray medverkade) fanns Stina med ett helt bord fyllt av fårskinn och garn från familjens egen gård. Så där köpte jag fyra härvor på ungefär ett hekto var. Det gick inte att låta bli.

Andra vinsten -- två hekto grått.

Viby är annars mest känt för ägg, MASSOR av ägg, men det finns många gårdar i socknen och i närheten, och på utställningen var det flera gårdsbutikägare som deltog med sina saker.

Det blir två vinster, en grå och en vit — fårens egna färger, för Stina har två olika sorter.

Var med och tävla genom att skriva i kommentarfältet här på bloggen eller på Facebook, eller (om du inte vill synas) genom att skicka ett meddelande till anna.braw[at]libris.se. Vill du låna bilder härifrån för att berätta på din egen blogg om utlottningen så varsågod!

Stina skickar med en beskrivning på en spetshalsduk som hennes granne har designat och lärt Stina att sticka.

Utlottningen pågår fram till den 31 mars!