Kattvärme till hjärtebarn

En av hjärtekatterna.

En liten pojke föds och visar sig ha ett allvarligt hjärtfel. Sin första tid får han bo på sjukhus, kopplad till många slangar.

Man skulle kunna tro att hans föräldrar skulle vara helt upptagna av att oroa sig för honom, men hans mamma tänker på alla de andra ”hjärtebarnen” också, och när hon får se en ”hjärtekatt” tänker hon att de borde få varsin sådan allihop. Hon är inte själv någon virkerska, men tillsammans med en annan mamma uppfinner hon istället ett insamlingssystem som gör att både virkare och andra stödjare kan bidra.

Nu är insamlingen igång — läs om den här!

(Den liknar lite grann Björnligans nallestickning i Lidköping och Lapphexornas lapptäcksprojekt för de för tidigt födda barnen i Göteborg, eller hur? Björnligan kan man läsa om här på Kyrkkaffebloggen, och Lapphexornas berättelse finns med i Kärlek, nål och tråd.)

5 reaktioner på ”Kattvärme till hjärtebarn”

  1. Kyrkkaffe-Anna

    Just den här insamlingen gäller virkade katter direkt till barnen och inte pengar till forskning, vad jag förstår — men vill man stötta barnen också genom att hjälpa forskarna framåt, och med bidrag till exempel till speciella sommarläger där hjärtebarnsfamiljer kan ha roligt på sina egna villkor, så kan man skicka ett bidrag till Hjärtebarnsfonden, https://www.hjartebarnsfonden.org

    1. Kyrkkaffe-Anna

      Du är ju helt otrolig, Jennifer!
      Har du några förbättringar på mönstret också? 🙂

  2. Nä… Här följde jag det rätt skapligt. Fast, jag hade virknål 2 och BigVerona-garn (akryl och anpassat till st4) så den blev tät och stadig.

    Tack för berömmet 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.