Husmorsskolans syförening

Husmorsskolans Nya Syförening, HNS. Bild lånad från Majas blogg.

Den som inte har möjlighet att vara med i en syförening i någon församling i närheten — det rekommenderas ju egentligen! — kan nu ansluta sig till Husmorsskolans Nya Syförening som är mer, ja, vad ska vi säga, virtuell. HNS har grundats av Maja som driver själva bloggen Husmorsskolan och som från och med den här månaden också har en egen husmorsspalt i Minnenas Journal.

Vid det senaste av symötena, som äger rum varje tisdag med hjälp av diverse länkar och glada tillrop, presenterades Femtimmarskoftan, alltså mönstret härifrån Kyrkkaffebloggen. Maja har gjort ett litet experiment med tjockare garn och stickor nummer 9 och lyckats sticka den till sin treåriga dotter. Hon ersatte också knytsnoddarna med en stor tryckknapp. Båda dessa vidareutvecklingar tipsar vi gärna fler om, förstås!

2 reaktioner på ”Husmorsskolans syförening”

  1. Hej igen, Anna!

    Vad roligt att du skrev om HNS och koftstickandet här på bloggen. Verkar som att många blev intresserade av det finurliga mönstret! Jag är övertygad om att femtimmarskoftan har kommit till Sverige för att stanna, har just påbörjat min andra nu;)

    Kram fr Maja

  2. Kyrkkaffe-Anna

    Hej Maja!
    Ja, visst är det smart? Och det var bra att få det ordentligt testat. Tack så mycket för hjälpen (och för att du spred det lite till)! Hoppas att syföreningen fortsätter att växa!
    Kram från Kyrkkaffe-Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.