Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Glutenfri melonfrökaka

Av Posted on Inga taggar 0

Melonfrökaka (foto: Kjersti Casteryd).

Receptet på Trefrökakor häromdagen har fått en rolig bieffekt: Kjersti Casteryd, som har hittat på flera recept till böckerna i Kyrkkaffe-serien, berättade att hon funderade på att försöka använda melonkärnor till någon sorts glutenfri kaka. Med en långpannesuccévariant av den glutenfria Kronans kaka i minnet föreslog jag mixade melonkärnor och potatis. Och Kjersti lyckades förverkliga den idén! Receptet finns på Kjerstis mat och prat.

Ett finfint tips från Fru Flatebö också: hon har kommit på att man kan göra jitterbuggare (mördegskakor med mandelmassefyllning, bakade ungefär som kanelsnäckor) klara fram till och med rullandet och så stoppa dem i frysen för att sedan ta fram, skiva och grädda när de behövs. Möjligen låter det lite farligt att ha så goda kakor så nära till hands jämt!

Och dagens sista länk: det perfekta soffbordet för alla Sveriges församlingshem finns antagligen här, kaffespillt i ett riktigt snyggt mönster! Jag har länge drömt om att göra ett kaffemuggsavtryck i brunt och UV-lack på ett bokomslag, men det här var ju nästan ännu bättre.