Fru Flatebös syltkaksbak

Syltkakebak (bild lånad från Fru Flatebö)

Den osannolikt kreativa Fru Flatebö, som designar T-shirttryck och vykort och knappar högt och lågt med en vad det verkar aldrig sinande energi, har bakat syltkakor. Inte vilka syltkakor som helst heller. Kyrkkaffebloggen är full av beundran och instämmer i att också lätt brända kakor är goda även om man kanske helst undviker att visa dem på bild. Heja Josephine!

4 reaktioner på ”Fru Flatebös syltkaksbak”

  1. Hihi, så rolig du är! Kyrkkaffeboken är en absolut favvis, full av hundöron och ditkluddrade kommentarer där jag har mina väl beprövade favoriter. Jag lägger gladeligen upp fler bakningar (obrända sådana, helst) och länkar hit 🙂

  2. Kyrkkaffe-Anna

    Det var så inspirerande att se dina bilder! Så jag ser fram emot att läsa mer om dina bakningsbedrifter. Vet du hur dina vänner bar sig åt för att koka så vacker sylt? Vad är det för bär i den? Många hälsningar från Anna

  3. Vännernas vackra sylt…det var roligt. Den kokar man av skogshallon och ca 4 dl socker per 1 kg bär. Smaskig är den också!! Hälsningar Katarina

  4. Kyrkkaffe-Anna

    Skogshallon minsann! Och ni fick ihop så mycket. Grattis (och vad flitiga ni måste ha varit)!
    Jag klagade en gång för en granne hemma i Småland över hur mycket larver det var i skogshallonen och hur mycket tid det tog att plocka bort dem om man nu stod ut med tanken på att de hade varit där. ”Jag tänker att de har vuxit upp på hallon, så i själva verket är de bara hallon”, sa hon. Hmmm, jag vet inte …

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.