
Igår fick jag så underbara rabarberbilder från Hanna, och då kom jag att tänka på det här chutneyreceptet som Anita skickade när jag bad om bär- och rabarber- och äppelrecept för ett tag sedan. Det är egentligen till en av de nya receptböckerna som jag arbetar med, men det vore ju lite snålt att inte bjuda på det redan nu, när rabarbern är så ståtlig!
Måste förstås också påminna om Sveriges bästa kyrkkaffe 2013 — glöm inte att skicka in den nominering du har funderat på! Säkert har ni i din församling någon idé som är värd att sprida till andra … Adressen igen: feature[at]dagen.se — och nu har jag hört att Therese som tar emot nomineringarna är beredd på att inte stänga lådan förrän på fredag!

Himmelsk rabarberchutney
(Obs! Beroendeframkallande)
Den här chutneyn är helt fantastiskt god! Den är min absoluta favorit, för den är så är otroligt användbar: som tillbehör till kött, i marinad, som fyllning i köttfärslimpa, i dressing. Det blir en god sås, varm som kall, om man blandar ner chutneyn i yoghurt. Chutney utrörd i turkisk youghurt = jättegod dipp.
Blanda samman dessa ingredienser och låt dem koka i 10 minuter:
500 g rabarber i bitar
2 röda lökar, hackade
1½ msk ättika (24 % -ig)
¾ dl vatten
Därefter rör du i:
5 dl socker
1 tsk mald ingefära
1½ msk curry
2 tsk salt
2 st röda hackade chilipeppar
6 st finhackade aprikoser
Koka alltsammans i 30–40 minuter.
Häll upp på rengjorda burkar.
Lycka till!
Anita
ÅH tack!!! Våra rabarber växer oss nästan upp över öronen och jag har undrat vad jag ska göra med allt… Detta ska jag verkligen prova! :-9