
Inga och Miriam Svensson i Kristianstad skickade ett som svar på vårt upprop inför Fester med rester:
”På hösten får vi mycket goda och nyttiga äpplen i trädgården. Vi försöker att på olika sätt ta vara på så många som möjligt.
Torkade äpplen är närproducerat naturgodis, gott att äta ensamt eller blandat i müsli. Det är ett bra energitillskott för vintersport. Torkade äpplen som får stå torrt håller sig till nästa säsong och förmodligen ännu längre om de inte blir uppätna!
Det är lätt att torka äpplen. Vi skär dem i ringar och brer ut dem på ett lakan på värmegolvet. Efter tre–fyra dagar är de torra och man kan lägga ner dem i en burk. Vi har lagt dem i gamla konserveringsburkar. Äppelburkarna blir en prydnad i köket. De är också en utmärkt gå-bort-present.”
Maja har hittat en genväg till det annars ganska avancerade bakverket Apfelstrudel.
Och Johanna har gjort massor av äppelsaft och sedan mos av det som blev över efter att saften hade runnit ner.
Hej, Anna!
Din ”apfelstrudel-historia” var helt underbar:) Ibland säger barn det som de vuxna inte vågar;) Och det där med att föräta sig på något vet man hur det kan vara, riksen är att det sitter i länge efteråt…
Men du kanske skulle gilla min apfelstrudel?
Hälsningar från Maja
Svar till Maja:
Jag måste prova!