Ett dussin chokladmuffins

Min mamma har experimenterat sig fram till ett recept som resulterar i exakt ett dussin exakt lagom stora chokladmuffins som hon gräddar i pappersformar i en muffinsplåt. Jag är så imponerad av hur perfekt det blir — och den här sortens chokladmuffins är ett obligatoriskt inslag i många barndomsminnen för mig, fast det recept som hon använde då resulterade nog snarare i 60 stycken. Igår ville ett av hennes barnbarn baka muffins, och fem av dem använde han och farmor som födelsedagstårta med ett ljus i varje muffin.

12 chokladmuffins
Ugn: 200 grader

1 ägg
1 dl socker
50 g smör
½ dl mjölk
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

ovanpå:
strössel

Vispa ägg och socker i en liten bunke.

Smält smöret och rör ner det tillsammans med övriga ingredienser.

Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt (perfekt uppgift för någon liten) och fördela smeten i dem.

Grädda i 200 graders ugnsvärme tills det är fina toppar som går att nudda snabbt med ett finger utan att kladda.

Skrapa ur skålen under tiden (också detta är en perfekt uppgift för någon liten).

Låt muffinsen svalna lite före servering.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *