På Maria och Josef-gruppen i Nässjö fick vi kladdkaka med havregryn till kaffet, och nu har Agnetha skickat sin version av receptet — det är nämligen en egen. Såhär skriver hon:
Jag hade bakat rejält för att det skulle räcka, och jag tänkte att en del vill ta två bitar. Kakorna håller sig länge i kylskåpet och är så goda. Jag är mycket glad för receptet.
Jag har bakat dem många gånger och gjort en del förändringar i receptet efter hand: minskat på smöret från 300 g till 250 g, minskat sockret från 5 dl till 3 dl, ökat havregrynen från 2 dl till 3 dl, minskat på kakao från 1,5 dl till 1 dl.
Så här ser min version ut av Kladdkaka med havregryn:
en långpanna full
Ugn: 175 grader, 17–18 minuter
250 g smör
3 dl socker
3 dl havregryn
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
ovanpå, strax före servering:
florsocker
Smält smöret i en gryta och rör ner övriga ingredienser. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper och grädda kakan i 175 graders ugnsvärme i 17–18 minuter. Skär den i rutor när den har svalnat och pudra dem lätt med florsocker innan de ska serveras.
***
Tack Agnetha!