Vandra och sticka

En så ovanlig och spännande inbjudan från Floda/Gagnef Ideella Hemslöjdsförening: en vandring med stickning på Kristi Himmelsfärds dag! Det var tack vare Jennifer jag såg den.

Bild: Floda/Gagnef Ideella Hemslöjdsförening

STICKVANDRING

Följ med på stickvandring i Dala-Floda! Den 9 maj startar vi dagen med en bondfrukost på Wålstedts gård klockan 8 för att sedan bege oss till fots till Vålbergets fäbod, ungefär 5 kilometer. Under vandringens gång stickas det på lämpligt projekt. Väl uppe vid fäbodstugan bjuds det på soppa och bröd.

Anmälan: Meta 070-224 11 63

Betalning: 250 kronor — betalas på plats

Att sticka medan man vandrar har gjorts i generationer för att producera för livets nödtorft. Stickade strumpor och vantar är en förbrukningsvara och behövde ständigt tillverkas. Man stickade då man vallade kreaturen, då djur togs till och från skogen, i pauser under slåtter och skörd. Jämt behövde händerna vara sysselsatta med ett handarbete.

Bild: Floda/Gagnef Ideella Hemslöjdsförening

Det är inte första gången det här görs — Jennifer (som också har varit med på den stora dräktvandringen i Stockholm, ”Kulltåget”) gick med förra gången och hann sticka klart en strumpa och lägga upp en Rigamössa på vägen.

Man önskar ju att man kunde vara med!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.