Trillingfödelsedag

Många av er som har läst Ett varv till-bloggen ett tag har följt Marita Hasselbergs arbete på sjukhuset i Bunda i Tanzania. Då minns ni antagligen också hur intensivt hon och hennes kolleger arbetade för att hjälpa tre pyttesmå flickor att överleva de första veckorna och månaderna i livet.

Bild tagen med Maritas kamera

Nu har Deborah, Delphine och Delta fyllt tre år! Och Marita var där och firade födelsedagen tillsammans med deras familj.

Bild: Marita Hasselberg

Fyra generationer var med. I den yngsta generationen finns alltså fem flickor!

Bilder från Maritas album

Marita har satt ihop ett collage från de tre flickornas första tid och skriver:

Förra veckan firade vi trillingarna i Bunda, Deborah, Delphina och Delta. De är redan tre år och poserar vant framför kameran. De fattade snabbt hur man blåser i partytutan. Så alldeles fantastiskt att ha varit med och räddat dem till livet på Bunda sjukhus prematursal och att få se dem alla tre växa, utvecklas och må bra. Det blev tårtkalas med hela familjen. För första gången var också pappan hemma när matron och jag kom på besök. Fyra generationer fanns på plats, farmor och hennes mor också. Tack Gud, och tack ni alla som haft dem i tankar och böner under åren!

Idag har jag vårdat nya trillingar på prematuren. Bara två dagar gamla, och alla runt ett kilo. Två behöver syrgas. Så stora utmaningar för att överleva!

1 reaktion på ”Trillingfödelsedag”

  1. Detta minns jag, och troligtvis många med mig, så väl. Så fint att få ta del av bilder från deras 3-årsdag.

    Tack Marita, om du läser Annas blogg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.