Nytt häfte: Koftan Toftanäs

Tack Maria för att du hörde av dig om Koftan Toftanäs – nu har jag gjort ett pdf-häfte av den beskrivningen också!

Häftets framsida.

Det är ett häfte på åtta sidor i A5-format, alltså enkelt att skriva ut på de flesta skrivare som har vik-och-häft-funktion — då går det åt två A4-papper.

Och koftan är en mycket enkel uppifrån-och-ner-kofta som inte har några sömmar men som inte heller kräver någon rundstickning eftersom man virkar ärmarnas ”sömmar” så snart man har maskat av ärmmudden — likadant som på Femtimmarskoftan och Två trådändars lilla kofta alltså.

Snart-tvååring på promenad på Öland.

De två små finesserna på den här koftan är att jag har försökt beskriva dels hur man stickar knapphålskanten samtidigt som allt annat och ändå låter den ha samma färg som halskanten, dels hur man kan arbeta med restgarner på ett sätt som får dem att se ut lite mindre som restgarner. Om man nu vill det.

Och så har den resårkanter överallt.

Modellen gjorde jag den vackra vår det år när pojken på bilden skulle fylla två, och han använde den som jacka under sommaren och under jackorna när det blev höst och vinter.

Beskrivningen finns också gratis här på bloggen, men du som vill ha ett häfte har alltså den möjligheten nu, och det finns också en A4-pdf sedan tidigare för dig som hellre vill skriva ut det hela på det viset.

Jag har inte möjlighet att trycka upp häftena och posta dem nu, så det blir enkelt och inte särskilt dyrt: både A5-häftet och A4-versionen kostar 15 kronor styck (du kan passa på att beställa de tre tidigare häftena också om du lägger till 25 kronor), och du får dem till din e-postadress. Skriv en kommentar här eller skicka ett meddelande till annabraw[snabel-a]gmail.com så hör jag av mig!

7 reaktioner på ”Nytt häfte: Koftan Toftanäs”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.