Här kommer ett recept som jag själv inte har provat men som är en av Ingers favoriter!
Hon skriver:
I Allianskyrkan i Ömstad kom jag med i en kommitté som arbetade med en insamling till ”Ge för livet”. Vi bestämde oss för att ge ut en receptbok och samlade in favoritbakrecept från folk i trakten.

2012 kom vår första bakbok Himmelskt gott, och 2014 gav vi ut den andra, Himmelskt gott 2. Vi sålde snabbt slut på böckerna.

Här en god, enkel och lättlagad kaka. Första gången jag smakade den var jag volontär på RK Second hand i Gränna. Fika måste man ju ha när man jobbar några timmar. En av damerna, Monica Larsson, bjöd på den. Poängen är att den går fort att fixa till vid oväntat besök.
Smidig rabarberkaka
Vispa ihop 2 ägg med 1,5 dl socker.
Tillsätt 1,5 dl vetemjöl.
Blanda och häll upp en smord och bröad pajform.
Lägg i rabarber skuren i bitar (eller någon annan frukt eller några andra bär du har — äpple, blåbär, björnbär, ja till och med vindruvor går bra).
Hyvla smör över.
Jag gör sedan också en blandning av sesamfrö, chiafrö och solrosfrö och strör den över hela kakans yta.
Sedan in i ugnen, 160–175 grader varm – jag har varmluftsugn, och då räcker den lägre temperaturen.
Har inte tiden i ugnen — jag bara känner med en sticka!
***
Och här är Anna igen: tror att den här kakan är mycket god med glass eller vispgrädde till, som de flesta sådana här kakor!