Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Fler fina

”Det blev över 17 000 förra året!” skriver Margareta och syftar på den mössinsamling som Läkarmissionen och dess magasin Svenska Journalen hade då. Jag tror att den som kom med idén där fortfarande är tagen av det resultatet!

I år är det ingen tidning som är med i insamlingsarbetet (om man inte räknar Hemmets Journal, som jag bloggar åt, men det jag skriver hamnar bara här på bloggen). Inbjudan att vara med har spridits på ett helt fantastiskt sätt ändå — tack alla ni som har hjälpt till med det!

Här är de mössor jag har fått syn på sedan förra visningsomgången:

Annica har stickat sex enfärgade och två randiga.

Camilla kom upp i 61 (!!!) förra sommaren och har redan virkat tjugo till årets insamling.

Christina har stickat fyra och virkat en.

Och Jennie har stickat en Easy Peasy Beanie och provat att virka en motsvarande, i ett slags vertikal ribbvirkning som blir mer elastisk än om man virkar runt. Jag ska också prova!

Restgarnsförrådet håller på att gå åt (eller kanske naggas det bara i kanten?) hos Lena som redan har stickat så många att det är svårt att räkna dem.

Bara på de här bilderna är det mer än 50 mössor. Redan i och med den första omgången när de används kommer 50 barn att kunna börja sina liv med mycket mindre risk för hypotermi och istället kunna växa och bli starkare tack vare er, och om mössorna går i arv (det tror jag) blir det bli många fler. Ni är fantastiska!