Leverans

De första filtarna från Sticka & skicka VI kom fram till Panzisjukhuset redan i november! Då hade jag inte ens startat den här bloggen … så vi måste ju titta på bilderna tillsammans nu!

Sticka & skicka VI är ett upprop om filtar till de nyfödda och de minsta på Panzisjukhuset i DR Kongo. Sjukhuset är mest känt för de avdelningar där kvinnor som har utsatts för gruppvåldtäkter vårdas, men många "vanliga" patienter finns också, och en fin förlossningsavdelning! Dessutom tas barn i alla åldrar emot, såklart, när de behöver hjälp med samma saker som barn här i Sverige eller med tropiska sjukdomar eller nutrition.

 
Lite extra värme som är lätt att reglera kan hjälpa sjuka barn att tillfriskna snabbare — nätterna kan vara kalla, och om de slipper att använda sin energi till att hålla kroppstemperaturen uppe kan de hämta sig istället.
Dessutom tror vi ju att deras föräldrar blir glada när de ser och känner att någon mycket långt borta har lagt ner så mycket arbete och omtanke på deras barn!
Så det är förstås alldeles underbart med de tusentals filtar som insamlingen har resulterat i.

Ibland blir det alldeles extra personligt!
Den stora filtleveransen blir ju med container i januari, men i november reste Irene, som arbetar på PMU i Vårgårda, till DR Kongo. Hon klämde ner så många filtar hon kunde i sin packning, och när hon träffade de mammor och barn som befann sig på sjukhuset passade hon på att dela ut.

En del av dem (er?) som har skickat paket har passat på att packa ner lite annat också. Den här lilla koftan måste ha blivit extra beundrad i Vårgårda eftersom den har hamnat på bild!
Sticka & skicka VI är avslutat nu, men har du något som är nästan nästan klart, så posta det i början av januari.
Och så verkar det som om det kan bli en Sticka & skicka VII också. Det ska bli roligt att berätta mer om det!