Påhittigt från Floby

"Kan vi hjälpa till med något?" frågade Ann-Christin som bor i Floby nära Falköping.
Då när hon frågade hade jag ingen blogg och ingenstans att liksom avyttra olika stickidéer som fortsatte att bubbla upp i mitt huvud.
Men när Maja sa att Järbo Garn nog skulle vilja publicera en enkel koftmodell på sin webplats började det hända saker igen.
Och nu har Ann-Christin och hennes syster Annika gjort det som de är så bra på: att ta en grundbeskrivning och hitta på olika variationer.

Två trådändars lilla kofta har fått en hel rad små syskon — och grundmodellen är fortfarande lika enkel, så den som har stickat en sådan (eller flera) kan absolut ta sig an någon av variationerna som en första liten utmaning! Här är koftan med spetsmönster …

… och här är den med fläta på axeln och ärmen. Beskrivningarna kom hem till mig, men alla koftorna åkte till Maja för fotografering, så gissa om jag blev lycklig när bilderna kom häromdagen!

Här är en med ett rutmönster — helt enkelt slätstickning som vänds framåt och bakåt — på nederdelen.

Och här är en med vertikala ränder. Visst blev det fint?
 
Den här har fått falska flätor under oket. De gör att stickningen drar ihop sig lite, men jag gissar att några timmar med det som förr kallades våtspänning och som nu ofta kallas blockning skulle göra den lika stor som de andra.

Här kommer den sista, och den har fått roliga ränder hela vägen!
Beskrivningar till alla de här mönstren (ha grundbeskrivningen till hands också!) finns på Järbo Garns blogg idag som en liten förjulklapp. Alla vi tre som har stickat de koftor som syns där har använt Järbo Junior, och Ann-Christin skrev till mig att det passar så bra till hjälpstickning.
Nu vet jag inte riktigt hur morgondagen kommer att bli, så jag passar på att önska er allihop (och särskilt Ann-Christin och Annika — tack för all er påhittighet och allt arbete som ni har lagt ner!) fina juldagar!