Paketöppning hos Hjälpstickan-Ulrica

En del slår in paketen extra fint! Foto: Ulrica Loeb
En del slår in paketen extra fint! Foto: Ulrica Loeb

En del av Hjälpstickans paketadresser går hem till folk. Då kan det vara så att någon kommer hem efter en lång arbetsdag och hittar en hel liten bunt med paketavier på golvet innanför dörren. Det blir en tur till uthämtningsdisken och sedan paketöppning på kvällen. Så är det med mycket av det viktigaste av allt det arbete som utförs här i världen: det görs obetalt och på tider som inte är vanliga arbetstider. Och de som gör det tycker oftast att det är roligt och givande — det kan man kanske inte tro när man följer de stora nyheterna, men så är det!Alla ni som stickar till Sticka & skicka är en del av det arbetet, och alla Hjälpstickans medarbetare arbetar ideellt med att ta emot det ni gör och se till att det kommer till organisationer som arbetar med utsatta och hemlösa på olika håll i Sverige: stadsmissioner och räddningsmissioner, Hela människan, Frälsningsarmén och flera andra.

Ulrica, Hjälpstickans grundare, fick bära hem ett extra snyggt inslaget paket häromdagen. ”Ett riktigt Karl-Bertil Jonsson-paket!” skrev hon.

Högen i hallen hemma hos Ulrica är resultatet av EN paketöppning hemma hos EN person. Så många timmars arbete som ligger där på golvet och snart ska få åka ut och värma! Då kan ni föreställa er vilken hög det skulle bli om alla bidrag gick till samma adress. Men det är en av de smarta idéerna med Hjälpstickan: att det finns många adresser och många inlämningsställen. Skövde och Göteborg och Kalmar har ju redan lämnat en del vidare, och de närmaste veckorna kommer fler ”filialer” att se till att vantar, sockor, mössor och halsdukar kommer till dem som delar ut.

Heja alla hjälpstickare!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.