Leverans i Malmö

150 kronor kostar detta.
150 kronor kostar detta.

Idag känns det extra roligt att skriva om hur Sticka & skicka sprider ljus på olika håll i världen och på olika sätt!

Först en påminnelse från LouiseErikshjälpen om julinsamlingen för barns skydd och om de fina hjärtan som man kan beställa som en symbol för sin gåva. Tre hjärtan innebär en gåva på 150 kronor till barnen på dagcentret i Moldavien, till barnen på soptippen i Bhalswa och till andra projekt där barn får hjälp med hälsovård och utbildning och med att vara barn. Vill man lägga till en större summa för varje julklapp så går det också bra såklart — då använder man bara ”barns skydd”-rutan bredvid hjärterutan.

Som de flesta av Kyrkkaffebloggens läsare vet sprider varje virkat hjärta ljus på ytterligare ett sätt: de är virkade med reflextråd som gör att de glittrar i vintermörkret här i Sverige. Så de passar på ryggsäcken, på barnvagnen, på jackan, i granen, på kryckan, på matvagnen, på rollatorn — och så fort en billykta eller en lampa skiner på dem blir effekten liksom multiplicerad.

***

Sedan en liten rapport från Hjälpstickan i Malmö, en av de platser som Ulrica har bett oss att påminna om eftersom det behövs mycket där och filialen är ganska ny.

En del av det som har kommit in till Hjälpstickan i Malmö.
En del av det som har kommit in till Hjälpstickan i Malmö.

Äntligen har vi höstat hem första skörden i Malmö och veckan levereras drygt 100 bidrag till Skånes Stadsmission.

Vilken dag som helst lämnas bidrag till Frälsningsarmén i Ystad också.

Vad kul det är att gå igenom alla bidrag och verkligen inspirerande med olika färger, former och modeller!

Hälsningar,

Ann-Marie som sköter filialen i Malmö

Underbart eller hur? Stort tack till alla er som har varit med och stickat och virkat!

Det är förstås extra roligt med allting som kan delas ut som julklappar, eftersom dagarna före jul ofta är de dagar när det blir extra tydligt för dem som lever utan fast adress att de saknar något som många andra människor har: ett hem med en familj i. Personlig omtanke i form av något handstickat kan bli mer betydelsefullt än många av oss förstår!

Mer hos Malmöfilialen.
Mer hos Malmöfilialen.

Men det är ofta i januari och februari som kylan blir som värst, så om du inte har hunnit bli klar eller om du vill sticka mer under julhelgerna, kom ihåg att det kommer att behövas mer, och skicka det även om nyårsafton och till och med trettondagen har hunnit passera. Adresserna till alla inlämningsplatser och mottagningsplatser finns här!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.