Hos Mariakyrkans arbetsförening imorgon

Halva ämnet för dagen.

Imorgon, den 24 januari klockan 13, har jag lovat en diakon som heter Sara Ivarsson att berätta om Kyrkkaffe-böckerna och lite om hjälpstickning hos Mariakyrkans arbetsförening i Malmö. De har ett smart schema, för varannan vecka ses de såhär:

ARBETSFÖRENINGEN träffas varannan torsdag (jämna veckor) med början den 24 januari kl 13 i S:ta Maria kyrka, program och fika i församlingssalen i Mariahuset. Här bjuds på varierande underhållningsprogram och föreläsningar. Arbetsföreningen bidrar också på olika sätt till att stödja det diakonala arbetet i församlingen.

(Jag vet inte riktigt om jag ska räkna kyrkkaffeprat som underhållning eller som föreläsning. Kanske lite av båda delarna?)

Och varannan vecka ses de istället såhär:

SYSTUGAN varannan torsdag (udda veckor) med början den 31 januari kl 13 i Mariarummet en trappa upp i Mariahuset. Detta är de flitiga händernas sammankomster. Här träffas man och handarbetar, virkar, stickar och syr. Alsterna skänks sedan till julmarknaden och intäkterna går oavkortade till välgörande ändamål.

På det viset kan alla som vill ses varje vecka, och både de som vill lyssna och fika och de som vill arbeta kan känna sig hemma.

Arbetsföreningens träffar är hursomhelst alltid öppna för alla som vill komma, så om det är någon av Kyrkkaffebloggens läsare som befinner sig i Malmö: känn dig varmt välkommen!

Mariakyrkan är en av kyrkorna i Möllevången-Sofielunds församling.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.