
Det kommer så fina brev! Här är ett från Erik som bjuder på sitt bästa recept:
Hej!
Jag heter Erik Johansson, och jag tycker att de här muffinsarna är jättegoda. Egentligen ska det vara 115 g hackad mörk choklad i dem. Men jag tycker inte om mörk choklad, och första gången jag skulle baka dem hade vi ingen mörk choklad hemma. Så då fick det bli russin som vi hade hemma och som jag tycker om … 🙂
Hoppas det smakar!
Erik Johansson
Russinmuffins
12 stora muffins
3 msk rumsvarmt smör
200 g strösocker
2 stora ägg
1½ dl naturell yoghurt
5 msk mjölk
300 g vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 dl russin
Ställ ut tolv stora muffinsformar på en plåt. Rör smör och socker vitt och luftigt och rör därefter ner ägg, yoghurt och mjölk så att det blir en slät smet. Sikta ner mjöl och bikarbonat och rör om tills smeten är ordentligt blandad. Rör ner russinen och fördela smeten i formarna.
Grädda muffinsen i 200 graders ugnsvärme i 20-25 minuter eller tills de har höjt sig och blivit gyllenbruna. Ta ut dem, låt dem svalna fem–sex minuter på plåten och flytta dem sedan till ett bakgaller.
Underbart Erik , att du tycker det är roligt att baka, och att du vill dela med dig av receptet. Det skall bli spännande att prova .
Ha det så bra Erik// hälsar Tina i Falun