Över 20 000!

Här packas det för fullt på Human Bridge. Tre volontärer från Mariannelund har ryckt in: Ulla-Britt Andersson, Marianne Älgevik Melin och Lena Hesselstrand. Foto: Josefine Antonsson

Nu har Erikshjälpen och Human Bridge räknat klart allt som har kommit in till Sticka och skicka, och summerat insamlingsarbetet på sin webplats, så nu berättar vi från Libris håll också: det blev över 20 000 filtar och plagg sammanlagt! På ungefär två månader. Helt otroligt!

Tidningen Dagen har intervjuat Camilla Sköld på Erikshjälpen om resultatet, och hon berättar att babypaketen kommer att rädda många liv inte bara genom att hålla de nyfödda varma utan genom att mammorna kommer till sjukhuset inför förlossningen eftersom de vet att de kommer att få ett paket med fina kläder till barnet då. Sjukhusförlossningarna på Mpongwe-sjukhuset är definitivt säkrare än hemförlossningarna i området, och på det viset räddas både mammor och barn!

Vi på Libris är förstås också överlyckliga över Sticka och skicka och för alla er som har hjälpt till — tusen tusen tack! För oss är Sticka och skicka ett sätt att peka på många viktiga saker: det går att göra något, spädbarn i hela världen har samma behov och samma rätt att få en bra start i livet, Sverige är fullt av underbara människor som gärna vill hjälpa andra, om många gör lite var blir resultatet överväldigande, och om ganska många dessutom gör mycket var så som många av er har gjort i höst … ja, ni vet! Det här är helt fantastiskt! Dessutom har vi fått se så många exempel på att det personliga, den lilla extra påhittigheten, gör allting extra vackert.

20 000 alltså. Flera tusen barn och deras mammor kommer att få börja livet tillsammans omgivna av er värme och allt fint som ni har gjort. Tack ska ni ha allihop!

2 reaktioner på ”Över 20 000!”

  1. Glädje och förundran!! VIlket otroligt kärleksarbete som kommer skeppas till Sukuta… Tänk vad man kan göra tillsammans om alla gör det den kan! :-)))))

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.