Många värmer många små

Fantastiskt roligt med all respons på Värma liten!

Maja på Husmorsskolan ägnar nästa tisdags symöte i Husmorsskolans nya syförening åt insamlingen och utlovar ett mönster på virkad babymössa då. Gunnel i Laxå ska prata med vännerna i Röda Korsets grupp om att de kan skicka babysaker hit (Röda Korset skickar nämligen inte kläder utomlands längre). Cessi och Carina skriver på sina bloggar om insamlingen. Maria i Falkenberg lovar att prata med sina vänner på stickcaféet.

Och en fråga kommer från Den lilla gröna:

Hej Anna! Vilken fin insamling! Jag undrar om det går bra med sydda kläder också eller om det är enbart stickat ni är ute efter? Jag syr en del och det går ju lite fortare att få ihop ett gäng plagg än om man stickar (i alla fall för mig)!

Vänliga hälsningar
Den lilla gröna
 
***
 
Hej Den lilla gröna! Du kommer att se stick- och virkbeskrivningar hela sommaren här och i Dagen, men Mikael Stjernberg på PMU hälsar att sydda babykläder också är mycket välkomna och blir till stor glädje bland mammorna på Panzisjukhuset. Så tack på förhand för det du syr!
***
Pysselkiisens babymönster. Allt virkat!

Dagens mönstertips får bli Pysselkiisens babyspecial med massor av virkade babysaker, bland annat en fin liten hatt som kan fylla samma funktion som en mössa. Det är beskrivningar som hon har samlat ihop från olika håll och fått tillstånd att översätta till svenska och som man kan skriva ut gratis från hennes blogg. Fint och generöst eller hur?

4 reaktioner på ”Många värmer många små”

  1. Skrev ett inlägg igår på https://tyckerotanker.blogspot com om Panzisjukhuset, våldtäkter och insamlingen. Och länk finns nu både där och på https://fyrfotingar.blogspot.com hit. Så hoppas jag att fler handarbetsintresserade ska nappa!
    Själv är jag, trots allt, lite glad åt min slöa dator igen – första mössan är bra på väg med stickning i väntetider:)

    Svar till Eva:
    Härligt Eva! Kongo dyker upp i nyheterna då och då. Egentligen händer det förfärliga saker där varje dag. Men vi kan åtminstone hjälpa barnen på Panzisjukhuset att få en lite bättre start i livet! Det ska bli roligt att se din första mössa.

  2. Hej.
    Började sticka en mössa…och lade ut en länk på facebook om projektet. Nu sprids det snabbt må jag säga 🙂
    Hoppas det leder till många bidrag,
    Har även skrivit om det på min blogg.

    Svar till Catarina:
    Tusen tack Catarina! Jättefint att du hjälper till att berätta för fler!
    Många hälsningar från
    Anna

  3. Hejsan. Nu undrar jag om jag kan bidra med täcken / filtar med?
    Jag syr mycket med lapptecknik o maskinbroderier. Stickar gör jag framför tv när mina barn gått till sängs och kan sy kläder med ( vilka storlekar ska man inrikta sig på? Jag har mönster ända ner i 44 cl ( prematur).

    nu slog det mig.. Barnens avlaggda kläder då?? ( hela o rena) är det nått som går det med.

    Svar till Hanna:
    Hej Hanna! Babytäcken är mycket välkomna, och sydda babykläder också såklart, även om det som kommer att synas mest i artikelserien är stickat och virkat. Och det föds ju prematurbarn också på Panzisjukhuset, så vill du sy smått, gör det, och skicka till Dagen i Stockholm!
    PMU ”ärver” också gärna barnkläder. De skickas dit de behövs mest för tillfället, så det kan bli Kongo. Läs mer om insamlingsställen och annat här: https://www.pmu.se/viewText.do?textID=0081

  4. Hej
    Om det är min blogg du tänkte länka till i inlägget så har länken blivit fel, båda går till Cissis blogg… =)

    Har lagt en ”knapp” på min blogg också.

    Svar till Carina:
    Ursäkta! Nu är det fixat.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.