Kyrkgrill på annandagen

Foto: Magnus Aronson

I Raus församling i Helsingborg är det inte vanligt kyrkkaffe på måndag. Istället är det kyrkgrill utanför kyrkan en timme före kvällsgudstjänsten!

Såhär presenteras det hela på församlingens hemsida:

”På annandag pingst, måndagen den13 juni, bjuder Raus församling in till grillning utanför Elinebergskyrkan. Klockan 18 står husfar Hans Nygren och komminister Mattias Rosenquist vid grillen. Klockan 19 är det mässa. Varmt välkomna! ”

Visst låter det trevligt och gott?

Man kan gissa att det har något att göra med att annandag pingst inte längre är en ledig dag i den svenska almanackan — det har blivit svårt att ha en vanlig förmiddagsgudstjänst för vanliga människor. På det här viset kan många komma direkt från jobbet och slippa lyssna på predikan hungriga. Ett tips för fler församlingar inför nästa pingst!

Någon som har en liknande eller helt annorlunda alternativ kyrkkaffeidé att berätta om? Skriv! Bra idéer måste fler få del av, eller hur?

En helt annan sak som också händer utomhus och som bloggläsaren Helena Kajander vill påminna om: idag är det Worldwide Knit in Public Day, den dag när stickare samlas här och var i alla möjliga länder för att sticka tillsammans på offentliga platser. I Sverige kan man delta i organiserade samlingar i Borlänge, Eskilstuna, Gävle, Botaniska i Göteborg, Halmstad (där det poängteras att det går bra att ta med sig virkning eller nålbindning om man inte stickar), Kiruna (där det hela kommer att äga rum inomhus oavsett väder), Laholm, Lidingö, Trädgårdsföreningen i Linköping, Sollefteå (där Textilarkivet Västernorrland bjuder in), Sparreholm, Sergels torg i Stockholm,Isbrytaren S:t Erik i Stockholm och Badhusparken i Östersund. För de flesta ställen är utrustningslistan densamma: handarbete, något att sitta på, fikakorg. Och förhoppningar om solsken, såklart — men alla har ett inomhus eller tak att förflytta evenemanget till om det skulle behövas.

Glad pingst, alla vänner!

2 reaktioner på ”Kyrkgrill på annandagen”

  1. Vad roligt med ”Worldwide Knit in Public Day”! Hade inte hört talas om det tidigare… Då blir det till att ge sig ut i Arvika med Picnic-korg och aktuell stickning. Risken är väl att det inte blir så stort genomslag med en ensam stickare i stadsparken, men man kan ju alltid hoppas att någon annan också känner sig manad;)

    Förresten Anna, var hittade du melonfröna? Har letat efter dem utan framgång. Men de kanske inte har nått värmland än…

    Glad pingst önskar Maja

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.