I verkligheten

I Lindhska Bokhandelns skyltfönster.

Värma en liten och Restvärme är sannerligen utsläppta i världen nu!

Mellan tolv och halv fem igår satt jag i skyltfönstret på Lindhska Bokhandeln och stickade. Det var hur trevligt som helst, dels tack vare den vackra och sköna stolen som bokhandeln hade lånat från en möbelaffär (dyrare stol kommer jag nog aldrig att få sitta i!), dels tack vare omgivningen med både böcker och utsikt mot Nikolaikyrkan och Stortorget, men mest förstås tack vare alla trevliga människor som vinkade från torget eller kom in och pratade (några köpte böcker också!).

En kofta av modell modifierad Femtimmarskofta blev klar och flitigt granskad. Fotomodellen Ester, som hade namnsdag, kom på besök med sin mamma Eva men sov sig igenom det hela. En av Röda Korsets stickare kom och tittade efter nya idéer. En stickare som hade vunnit Värma varandra i Stickhjälpens utlottning i höstas kom för att komplettera med en ny bok. Karin, som hjälpte till med att provsticka Yemenklänningen i höstas, fick se resultatet. Några gymnasieelever på väg förbi skrattade, tog upp sina telefoner och fotograferade (liksom Daniel och Marita, som har tagit varsin av de här bilderna). En dam skickade en slängkyss genom rutan och slog sig på knäna. Underbara Ingrid kom med choklad OCH en ros!

Mot slutet fick jag sällskap av Jennifer som hade kommit åkande från Västerås och satte sig på en pall med sin stickkasse.

Bokhandlaren Titti på Lindhska inspekterar nästan färdig kofta.

Klockan sex kom vi till Din Bok — och där var det trångt, trots att bokhyllorna var undanrullade! Ett sådant här boksläpp måste ju firas med stickcafé, och det var strumpor och sjalar och koftor som hade burits dit av sina ägare, eller kanske borde man säga skapare. Anita som arbetar med Hjälpstickan hade kommit ända från Falun för att vara med, och Karin som har stickcaféer på olika ställen i Örebro och driver Fröjd Hantverk var där med garner i naturmaterial (till och med banangarn!) och berättade om vad som händer i Örebro de närmaste månaderna. Solveig hade bakat långpannekakor så att det räckte till alla. Vi tittade på randiga sockor stickade med Magic Loop, en förtjusande babytröja som Slättmissionen ber sina vänner att sticka och skicka (mönster kommer snart här!), en kofta stickad i tweedgarn, Rigamössan, spiralsockor och mycket mycket annat.

Tusen tack, kära alla ni som var med!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.