Hälsning från Panzisjukhuset

Panzisjukhuset i Kongo har länge varit en viktig plats för PMU, den hjälporganisation som kommer att se till så att alla Värma liten-bidrag kommer fram. För att inte tala om hur viktig den är för all världens hjälparbetare som ser att det verkligen går att ge avancerad vård och rehabilitering i en till synes omöjlig situation, och för alla som har fått hjälp!

Därför finns det också mycket att läsa om arbetet på Panzisjukhuset — häromdagen bjöd Kyrkkaffebloggen på både boktips och länktips. Och nu har min kollega David listat ut hur man gör för att visa film direkt här. Vi börjar med en hälsning från Dorkas, rehabiliteringscentret dit kvinnorna får komma när de medicinskt sett är återställda. Visst blir man ännu mer motiverad att hjälpa till med allt man kan när man har ”hälsat på” på det här viset? Och visst är det roligt att se att de är våra handarbetskolleger?

Det som världen har fått höra mest om har länge varit arbetet med att ge de kvinnor som har blivit våldtagna i inbördeskriget vård, rehabilitering och hopp för framtiden. Och en universell sanning är ju att hur föräldrar än mår så brukar de må väldigt mycket bättre när någon bryr sig om deras barn … Den omtanke som förmedlas med en fin mössa, kofta, filt, väst eller skjorta kan göra all skillnad i världen!

7 reaktioner på ”Hälsning från Panzisjukhuset”

  1. Vad roligt med en film!
    Här i stugan går symaskinen varm på kvällarna. Jag har engagerat både mamma (syhjälp) och moster (material) i insamlingen. Imorgon på husmorsskolans symötestisdag tänkte jag visa vad vi hunnit göra hittills.

    Svar till Linda:
    Underbart! Tillsammanspyssel är det roligaste.

  2. Härligt att se att kvinnorna kan få ett värdigt liv igen efter att ha varit utsatta för våld. Jag stickar på med mina mössor.

    Svar till Pernilla:
    Ja, visst känns det ännu mer angeläget nu? Heja på med stickandet!

  3. Ja, ibland vet man inte hur bra man har det.. Mössa nr 26 fick en virkad blomma 🙂

    Svar till Jennifer:
    Blommor tycker vi om! Jag tänkte häromdagen på att man skulle kunna virka små ”prickar” (ur Restvärme) och dekorera med dem också. Lite unisex. Fast pojkar borde också få ha blommor.

  4. Ja, i Restvärme finns det ju stjärnor och annat fint pynt också

    Svar till Jennifer:
    Ja, flera olika grejer! Spiraltofsar tror jag blir jättefint på babymössor.

  5. Men Anna, är det jag som är trög eller nåt? Restvärme, sidan 44, är det inte nåt knas med beskrivningen på stjärnorna?

    Varv 2: /…/2 lm, 3 luftmaskor/…/ Nåt är fel. Picoterna hamnar också helt snett och konstigt.

    Svar till Jennifer:
    Ah, jag ska fråga min mamma! Det är hennes beskrivning. Men antagligen har jag skrivit av den fel i något kritiskt läge … Lägger ut den här på bloggen så snart den är kollad, OK?

  6. Är det bara jag som inte kan se filmen? Ljudet är perfekt, men bilden påminner om ett färgglatt flimmer… 🙁

    Svar till Jennifer:
    Nej men så dumt! Jag har ingen aning om varför det blir så — hos mig fungerar det — men om du vill testa igen kan du gå via Youtube och skriva till exempel PMU DR Kongo i sökfältet. Då borde det här bli en av de filmer som dyker upp. Se alla! Det är visserligen hemska saker man får reda på, men man lär sig massor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.