Flitiga dagar

Det är inte klokt — jag har redan fått bilder på de sju första mössorna till Värma liten

Ankis fem första mössor.

Anki blev klar med sin femte mössa i helgen och började dessutom på en Yemenväst, ett plagg som passar väldigt bra till insamlingen eftersom det passar på en nyfödd och sedan kan användas ända tills bebisen är ungefär ett och ett halvt år. 

Det ser ut som om alla fem mössorna är stickade efter samma beskrivning — finns den någonstans på papper eller digitalt, Anki, eller kan du skriva ner den så som du gör den? 

Förresten, Anki frågade om man kan använda vilka färger som helst, och det kan man. Mikael på PMU hälsar att hans intryck efter några resor i området är att de flesta gillar starka färger och mycket färger, så den traditionella pastellskalan behöver man inte alls hålla sig till bara för att det är kläder till bebisar! 

Ska man vara riktigt noga bör man förstås komma ihåg att både Anita och Jennifer redan har skickat mössor till Värma liten — nämligen mössor som har fotograferats på levande modeller till artiklarna i Dagen. Det är Anitas hjälmmössa som syns på den lilla bloggknappen, och Jennifers kommer snart att dyka upp med beskrivning till. 

Soilis två första mössor. Navelsträngsmössan till vänster, Easy Peasy Beanie till höger.

Men Soili har också satt igång, snabb som hon är. En Easy Peasy Beanie ur Värma en liten och en dansk Navelsträngsmössa stickade hon under helgen. Navelsträngsmössan har många danska stickare stickat till mössinsamlingar som danska Rädda Barnen och ett sjukhus har haft. De passar bra till de nyfödda på Panzisjukhuset också!

Du som är igång och stickar eller virkar, gör gärna som Anki och Soili och fotografera det du gör så att vi kan sprida inspirationen! 

Catarina, Sticka! Sveriges stickförening och Garn.biz är några av dem som har hjälpt till att sprida information om insamlingen på sina bloggar. Det tackar vi så jättemycket för!

5 reaktioner på ”Flitiga dagar”

  1. Många bäckar små …
    Fast, i ärlighetens namn … jag hade 4 av mössorna färdigstickade sedan tidigare. De låg i en låda och bara väntade på rätt projekt!
    Snart ska vi ut och åka lite bil på semestern och små mössor är perfekt semesterstickning. Inga komplicerade mönster och om man gör ”Easy Peasy Beanie” behöver man inte öka eller minska nån gång. Bara räkna ”korvar” 😀

    Svar till Anki:
    Fem är ändå fem — respekt!
    Håller med dig om att Easy Peasy Beanie är jättebra om man riskerar att bli distraherad. Och tack för de andra beskrivningarna som du skickade!
    Lycklig och trevlig resa önskar Anna

  2. Hej Anna! Vill du att jag gör en PDF med översättning av navelsträngsmössorna? Alla kanske inte fixar att förstå danska, tänkte jag…. 🙂

    Svar till Jennifer:
    Nej men Jennifer! Underbart! Jag tror inte att jag såg någon copyrightnotis när jag snabbtittade på beskrivningen. Om du hittar någon kontaktperson så kan du ju skriva och kolla så att det är OK. Självklart vore det jättekul att publicera beskrivningen på svenska!

  3. Nu måste jag ju beställa hem Värma liten från biblioteket… Vill ha beskrivningen på den där Easy-mössan, även om jag hittade en annan bra här hemma.
    (Har länkat med knappen på båda mina bloggar så jag hoppas att fler kan komma med:))

    Svar till Eva:
    Härligt Eva! Easy Peasy Beanie-mössan kommer i tidningen senare i sommar, men jag förstår om du vill börja direkt. Den är superenkel och, tycker jag, supersöt!

  4. Ska sticka en navelsträngsmössa så gör jag en beskrivning i PDF. 🙂 Jag fick inte beskrivningen att stämma först, 52 maskor gav en mössa som passar ett huvudmått på 26-30 cm….

    Svar till Jennifer:
    Vi ser med spänning fram emot vidare rapporter! 🙂

  5. Du har mail 🙂 Jag la upp bild på min blogg med bild på de första navelsträngsmössorna, men jag har (som vanligt…) modifierat lite, så min modell kan vi kalla…. knutmössor? 😉

    Svar till Jennifer:
    Fina, fina!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.