Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Recensionsglädje

Recenserad av BTJ.

Ibland blir man lite extra glad. Som när Bibliotekstjänsts lektör, som hjälper de svenska bibliotekarierna att välja nyinköp till biblioteken, skriver såhär:

Värma varandra är en samling stick- och virkbeskrivningar som har sitt ursprung i bl.a. Röda korset, Stickhjälpen och andra sticksammanslutningar. En rad entusiastiska, kunniga och medmänskliga handarbetare delar med sig av beskrivningar på allehanda stickprojekt. Många modeller har sitt ursprung i hjälpsändningar till olika länder. Här finns beskrivning på den s.k. Yemenvästen som stickats i hundratals och skickats till nyfödda barn i Yemen och senare Vitryssland och till Moder Teresa-filtar (…). Vantar, mössor, tofflor, sockor och den traditionella mormorsrutan är fler projekt som presenteras med bra och begripliga beskrivningar. Varje objekt presenteras med sin egen historia, ofta knuten till en händelse eller person, vilket ger en extra dimension till beskrivningen och skapar förståelse för handarbetets värde och betydelsen av traditionella stickjuntor och nutidens stickkaféer. Den (…) rymmer många användbara beskrivningar, presenterade med värme och fina fotografier, vilket ger ett positivt intryck.”

Roligt eller hur? Lektören Katarina Kristoffersson har verkligen förstått vad det var vi försökte göra!

Ett litet förtydligande bara: det har skickats TUSENtals västar till Yemen. Gundla, som åtog sig att vara västförmedlare, skickade iväg 12 000 men gav också Jiblaadressen till många stickare som ville skicka direkt.