Mias nyttiga bananscones

”Här kommer ett fantastiskt recept”, skriver min kära väninna Mia. ”Gott — och till och med ganska nyttigt! Jag gjorde det ofta i Nya Zeeland och hittade det nu igen när jag grävde fram den gamla egensnickrade och välanvända kokboken hemma i Motala.”

Jag tvekade lite om vad man ska kalla resultatet — det brukar ju vara väldigt mycket mer smör eller margarin i scones — men något väldigt gott till fikat ska det i alla fall bli. Varsågoda och prova!

Ugn: 225 grader, 10–12 minuter

2 1/2 dl vetemjöl
5 dl rågsikt
1/2 tsk salt
4 1/2 tsk bakpulver
1 msk smör
2–3 matskedar honung
2 bananer
ca 2-2 1/2 dl mjölk

Rör ihop de torra ingredienserna. Smält smöret och tillsätt honungen. Mosa bananerna och rör ner dem. Blanda detta med de torra ingredienserna och tillsätt så mycket mjölk som behövs för att det ska bli en deg. Forma den till fina kakor/bullar och grädda dem i ugnen, 225 grader varm, i 10–12 minuter.

1 reaktion på ”Mias nyttiga bananscones”

  1. Pingback: En smaskig utmaning | Kyrkkaffe

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.