Folk som äter upp II

Foto: Magnus Aronson

Det har kommit massor av bra Förresten-recept, och det härliga med många av dem är både den vardagliga tonen och att man direkt förstår att det är riktigt goda rätter som uppstår. Såhär, till exempel, skrev Lena häromdagen:

”Vi åt kokt lax en dag förra veckan, och den biten var för stor, så det blev en bit lax kvar.  
Ett par dagar senare kokade jag spaghetti, och hur det nu blev, så blev det för mycket. Så då åkte spaghettin in i kylskåpet.
Dag 3 klippte jag sönder och kokade lite sockerärter, la i laxbitar och hällde på lite överbliven grädde, kryddade och serverade med uppvärmd spaghetti blandad med babyspenat och riven ost. 
Behövde inte stå länge i köket den dagen!”

Det kan väl inte vara många som har missat Lantmännens Ta vara på maten-kampanj — de har en lite större marknadsföringsbudget än Libris! — och en intressant del av den är Lantmännens bloggare, en proffskock, en ”husmor” och några andra. Proffskocken är Kurt Weid, och till exempel här ger han lite perspektiv på matsvinn. Och husmor är Maud Lindblå, som bland annat påminner om vettiga, enkla sätt att ta vara på överbliven kokt potatis.

Enligt Lantmännen slängs motsvarande innehållet i var fjärde matkasse som bärs hem från affärerna, och någonannanstans läste jag att 50–60% av julbordsmaten i Sverige också går i soporna.

Fortsätt skicka in bra tips, alltså!

1 reaktion på ”Folk som äter upp II”

  1. Mitt bästa tips för att inte behöva slänga några matrester är att ha en Golden Retriever. Det funkar väldigt bra, han äter allt förutom färsk bladspenat…. =)
    Om man dessutom låter vovven ”fördiska” kladdiga tallrikar efter maten, så spar man mycket vatten då man slipper stå och skölja dem.

    /Jennifer

Lämna ett svar till Jennifer Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *