Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Mis och Annas majte

Av Posted on Inga taggar 0

Det har blivit väldigt väldigt mycket om mössor och spädbarnsvård här på Ett varv till-bloggen de senaste veckorna, och jag är inte ett dugg ledsen för det — utom naturligtvis för att barn i olika delar av världen får så väldigt olika chanser att överleva. Det man kan vara glad för i det sammanhanget är att vi har fått möjligheten att vara med och ändra på det för några av dem och att så många vill vara med och hjälpa till!

Men innan maj är slut måste jag ju också bjuda på receptet till den teblandning som min kusin Mi och jag gjorde tidigare i våras och som hon bestämde skulle heta Maj.

Maj hette för övrigt också Mis mormor och min farmor, fast hon ville hellre att alla skulle säga Kaj (det var också hennes kåsörnamn). Visst är det en tekopp hon håller på bilden?

Också den här gången var det här vårt svarta te. Det finns i ICA-butiken där jag brukar handla.

Och så hade vi köpt de här tre påsarna i hälsokostaffären som också ligger i Limhamns centrum.

Här är ett ungefärligt recept till vår majblandning:

6 dl svart Ceylon-te
½ dl hibiskusblad (från en tebutik)
½ dl rosenblad (från en tebutik)
1 dl hallonblad
1 dl ringblomma (i tebutiken fanns det plockade kronblad, i hälsokostaffären hela torkade blommor)
1 dl kamomill

Min pappa som är stor tedrickare är mycket nöjd med smaken. Vi har inte smakat själva men tycker att blandningen doftade väldigt gott.

Har du något tips på goda (och nyttiga?) teingredienser så berätta gärna i kommentarfältet eller i ett meddelande till mig (annabraw[snabel-a]gmail.com!)