Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Mari skapar vidare

Mari Sheiakh är en av ganska många som har hittat på nya varianter av Två trådändars-modellerna. De här tröjorna är nog något av ett rekord — tänk att det går att göra så olika saker med en jätteenkel liten grundmodell!

Foto: Mari Sheiakh

Såhär berättar Mari om vad hon har gjort:

Nu är tre set med tröja och mössa till baby 6–9 månader klara. Mössan är Drops Sky High, och tröjan är Två trådändars lilla tröja med modifikation.

Jag har inte ändrat så mycket. Jag fortsätter att sticka kroppen efter oket och stickar ärmarna sist med magic loop. Och så avslutar jag nederkant och ärmar med med resår. Det blir ju inte två trådändar, men det är en jättebra modell.

Jag räknar inte så mycket utan kollar och modifierar vid raglanökningarna om det behövs.

Den här med vitt ok är stickad med lyfta maskor med början på varv 7 efter rätstickningsvarven. Byt färg på rätsidan och lyft den tredje slätstickade maskan från framkanten, fortsätt lyfta var fjärde maska utom vid raglan. Sticka ett avigt varv med de lyfta maskorna ”bakom” arbetet. Nästa varv från rätsidan är det dags för ny färg, sticka den lyfta maskan, sticka en till, lyft nästa maska, sticka en maska. Fortsätt varvet ut, lyft inte vid raglan.

De här varven kan man upprepa som man vill.


Den blå tröjan med rött ok stickade jag nerifrån och upp. Men det var mycket krångligare vid hopstickningen än att sticka uppifrån och ner, så jag rekommenderar verkligen att börja uppifrån.

Den är stickad med lus, var tredje maska och vart tredje varv. Om man inte vill mönstersticka från avigan kan man sticka in lusen vartannat varv.

Här kan man se hur jag fick en lus mitt i raglanranden innan jag tänkte om. Vid de senare ökningarna snodde jag garnen så det inte skulle bli så långa ”trådar” mellan lusen, och de sista varven fick lusen hamna i mittenmaskan.

Till den här tröjan har jag inte räknat något utan lagt till lusar när de fått plats. Sicksackmönstret är stickat så att det följer lusarna.

I nedre delen var antal maskor delbart med 4, och det fick bestämma hur mönstret skulle bli.

***

Efter detta säger jag som min femårige brorson: WOW!

Tack Mari! Nu måste nog jag också prova!