I Malung behövs det också stickor och garn

Minns ni den osannolika startpaketstillverkningen i Malung?
Nu har Svenska kyrkan och Rädda Barnen där tagit på sig ytterligare en uppgift: att se till att nyanlända kvinnor ska kunna komma igång med svenskan snabbare genom handarbete.
Sylvia Hars, som är diakon i församlingen, berättar:
Rädda Barnen i Malung, som vi samarbetar med, har ett stickcafé för asylsökande kvinnor i en lägenhet i Malungs centrum. Varje tisdagseftermiddag mellan tre och fem träffas de för att sticka och träna svenska om vartannat.

På bilden syns tre afganska kvinnor (de är med på att bilden visas!) och så Margareta Magnil-Nääs som alltid är med på träffarna, en aktiv Rädda Barnen-medlem (och pensionerad lärare).

De här kläderna har några av de syriska deltagarna stickat.
På träffarna brukar det vara mellan 15 och 20 personer, fler får inte plats i lägenheten. Kvinnorna stickar ivrigt både på träffen och under tiden emellan träffarna — tröjor, halsdukar och annat till sig själva och sina familjer.
***
Det behövs mer garn för att alla ska kunna fortsätta — så du som har lite eller mycket över, eller som håller på med att sortera efter någon äldre släkting eller så: om du kan tänka dig att skicka ett paket blir glädjen stor! Stickor och virknålar kommer också till användning.
Sylvia tar emot:
Malungs församling, att: Sylvia Hars
Kyrkvägen 28
782 30 Malung